U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
16/05/2019
Groeie Groeiers groot succes
​Op 15 en 16 mei was MECC Maastricht het podium voor Limburg Leads, dé plek waar ontmoeting rondom de thema's circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, talent en health centraal stond. De Limburgse Werkgevers Vereniging greep dit moment aan om haar duurzaamheidsoffensief af te trappen met een Groene Groeiersbijeenkomst. 

Lancering Expertisecentrum Duurzaamheid
Onder het toeziend oog van ruim 150 ondernemers heeft directeur Huub Narinx het gloednieuwe LWV Expertisecentrum Duurzaamheid gelanceerd. Aansluitend nam Peter Terium de zaal mee op zijn missie om namens NEOM in Saudi-Arabië op een oppervlakte zo groot als België een duurzame maatschappij te realiseren die toekomstige generaties werk en welvaart moet bieden. Tijdens het tweede gedeelte van het programma presenteerde Frank Schaap van Chemelot een groene businesscase rondom circulaire plastic.

Van plastics naar plastics
Koploper Chemelot in Geleen is één van de grootste industrieterreinen in Europa en wil in 2025 tot de wereldtop behoren op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Deze ambitie brengt spannende uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen stonden centraal tijdens de Groene Groeiers bijeenkomst, een netwerk van groene bedrijven die zoeken naar matches om Nederland samen te verduurzamen. Tijdens een interactieve verdiepingssessie zijn diverse ideeën uitgewisseld over de verdere ontwikkeling van de circulaire plasticketen.

KennethTanFotografie_LWV_LimburgLeads_15-05-2019_58.jpg
 

Word ook Groene Groeier! Kijk voor meer informatie op www.groenegroeiers.nl.
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Algemeen.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 17-5-2019 12:07 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 17-5-2019 12:09 door Sandra Litjens