U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
02/05/2019
LWV start duurzaamheidsoffensief
​Uit een recent onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat 84% van de bedrijven belemmeringen ondervindt bij het duurzaam ondernemen. Dat moet anders kunnen. Juist het bedrijfsleven kan een grote bijdrage leveren aan de verduurzamingsopgave waar we samen voor staan. Duurzaamheid is immers een krachtige motor voor innovatie. Daarom pakt de LWV de handschoen op en gaat zij van start met het expertisecentrum duurzaamheid.

Limburgse Koplopers
Het feit dat er nog heel veel ruimte voor verduurzaming en voor verbetering is, betekent dat de kansen voor het oprapen liggen. Ook in Limburg. Zo'n 70% van de ondernemers heeft behoefte aan informatie of ondersteuning op het gebied van duurzaam ondernemen. Juist op dit vlak wil het LWV-expertisecentrum duurzaamheid een rol spelen. Steeds meer ondernemers laten zien dat het verduurzamen van hun bedrijf mooie resultaten oplevert voor de onderneming, maar zeker ook voor onze planeet. En dat laatste is hard nodig. De LWV wil deze koploperbedrijven het podium geven en de beschikbare kennis delen om samen het succes te vergroten.

Groene groeiers
Op woensdag 15 mei trapt het expertisecentrum duurzaamheid af tijdens ondernemersbeurs 'Limburg Leads' in het MECC te Maastricht. Koploper Chemelot in Geleen is één van de grootste industrieterreinen in Europa voor kleine en grote chemiebedrijven. Zij willen in 2025 tot de wereldtop behoren op het gebied van chemie en nieuwe materialen en deze ambitie brengt spannende uitdagingen met zich mee. Eén daarvan is het volledig sluiten van de waardeketens van plastic. Deze uitdaging staat op deze middag centraal.
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/groen.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 3-5-2019 16:13 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 17-6-2019 12:25 door Sandra Litjens