U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
24/01/2019
Toekomst van de technologie en innovatie: een kans of bedreiging

Jaarlijks organiseert VNO-NCW de Bilderbergconferentie over een actueel maatschappelijk thema. Deze tweedaagse besloten Bilderbergconferentie wordt traditioneel gehouden in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek op de eerste vrijdag en zaterdag van februari. De conferentie wordt georganiseerd door de stafgroep Levensbeschouwing en Ondernemen, die ook regionale commissies voor maatschappelijk ondernemen en ethiek adviseert, 'Broodje B' organiseert en ondersteund wordt door een Klankbordgroep van leden en externe belangstellenden van VNO-NCW. 

Op 1 februari 2019 wordt het thema 'Toekomst van technologie en innovatie' besproken. Als extra aanvulling op deze conferentie is er een podcast gemaakt door VNO-NCW met Hans de Boer en drie gasten:

1) Max Welling, hoogleraar machine learning aan de Universiteit van Amsterdam (en bekend van De Wereld Draait Door/DWDD).
'Mensen veranderen altijd mee met de technologie. Toen we een bijl hadden, hakten we bomen om en gingen we in huizen wonen. Misschien dragen we in de toekomst chips in ons lichaam.'

2) Rina Joosten, medeoprichter van Seedlink.
Dit bedrijf matcht werkgevers en sollicitanten op basis van spraak, want 'of iemand bijvoorbeeld een teamplayer is haal je heel moeilijk uit een cv'.

3) Jeroen van den Hoven, professor ethiek aan de TU Delft.
Hij werkt samen met wetenschappers en techneuten om vroegtijdig te kijken naar ethische bezwaren. En hoe dat al op de tekentafel te verbeteren. 'Nederland loopt daarin voorop.'

Klik verder voor de podcast>>

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/brainport-2020.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 25-1-2019 16:12 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 25-1-2019 16:15 door Sandra Litjens