U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
21/01/2019
Overbruggingsregeling transitievergoeding
Als je een werkgever bent met een klein bedrijf is de transitievergoeding die je moet betalen bij ontslag vaak een behoorlijke kostenpost. Dat kan zo hoog oplopen dat het onbetaalbaar dreigt te raken. Gelukkig is er de overbruggingsregeling. En de voorwaarden van deze regeling zijn per 1 januari 2019 dusdanig gewijzigd, dat meer mkb-ondernemers met een klein bedrijf er gebruik van kunnen maken.

De overbruggingsregeling transitievergoeding is een regeling voor werkgevers met een klein bedrijf, die bij ontslag van werknemer(s) de transitievergoeding niet kunnen betalen. Voldoe je aan de
voorwaarden? Dan hoef je misschien niet de hele transitievergoeding te betalen.

Lees meer over de overbruggingsregeling in het infoblad op onze site.
 
Dit zijn vanaf 1 januari 2019 de voorwaarden:

1. Je dient een ontslagaanvraag in vanwege een slechte financiële situatie eventueel gecombineerd met andere bedrijfseconomische redenen.

 2. Je bent een kleine werkgever: je hebt (samen met eventuele andere ondernemingen in een groep) gemiddeld minder dan 25 werknemers in dienst. Het gaat hierbij om de periode van 1 juli tot en met 31 december in het jaar voordat de ontslagaanvraag is ingediend.

 3. Het gemiddelde nettoresultaat over de 3 boekjaren vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend, is lager dan 0.

 4. De waarde van je eigen vermogen was maximaal 15 procent van je totale vermogen aan het einde van het boekjaar. Het gaat dan om het boekjaar vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend.

 5. De waarde van de vlottende activa was lager dan uw schulden aan het einde van het boekjaar vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend. Het gaat daarbij om schulden met een
resterende looptijd van maximaal 1 jaar.

 6. Het nettoresultaat over de 3 boekjaren vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend, is lager dan 0. De waarde van het eigen vermogen was negatief aan het einde van het boekjaar. Het gaat dan om het boekjaar vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend.

Let op: als je de ontslagaanvraag hebt ingediend vóór 1 januari 2019,  dan gelden nog de ‘oude’ regels bij punt 3 en 4.
3. Het nettoresultaat over de 3 boekjaren vóór het boekjaar waarin de ontslagaanvraag is ingediend, is lager dan 0.
4. De waarde van uw eigen vermogen was negatief aan het einde van het boekjaar. Het gaat dan om het boekjaar vóór het boekjaar
waarin de ontslagaanvraag is ingediend.

In het formulier Aanvraag ontslagvergunning wegens bedrijfseconomische redenen – Deel C Onderbouwing op de website van UWV vraag je een verklaring aan voor de overbruggingsregeling
transitievergoeding voor kleine werkgevers. Dit kan alleen als je een slechte of slechter wordende financiële situatie als reden voor het ontslag hebt aangegeven.

Meer informatie
Website UWV: Werknemer en ontslaghttp://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Groot-klein.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 22-1-2019 8:36 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 29-1-2019 8:17 door Sandra Litjens