U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
02/12/2018
Staatssecretaris Knops eerste echte “vriend van Limburg”
​Tijdens het LWV Ondernemers Gala kondigde staatssecretaris Binnenlandse zaken Raymond Knops de nieuwe naam aan van de winnaar van de LWV Challenge "Het beste idee voor Limburg". Knops: "Dit is een mooi initiatief. Mensen werken steeds vaker samen aan oplossingen voor hun buurt, gemeente of het land. Dit doen ze onafhankelijk van de overheid of de markt. De overheid stimuleert deze manier van burgerschap." De Challenge winnaar gaat verder onder de naam "Vrienden van Limburg".

 
LWV 100 jaar Gala 3.1.jpg
 
Vrienden van Limburg zet zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Initiatieven kunnen gratis worden ingediend. Bedrijven stellen kennis, uren en producten ter beschikking om deze initiatieven te ondersteunen. Vrienden van Limburg ziet er op een innovatieve manier op toe dat er in de Limburgse samenleving wordt geïnvesteerd.

Ook de LWV is verheugd over dit initiatief. Limburgse bedrijven kunnen iets doen voor hun werknemers door hen te steunen bij het aanpakken van initiatieven in Limburg. Werknemers van de deelnemende bedrijven (vrienden) kunnen een project indienen en andere deelnemende bedrijven kunnen hier hun steun (in kennis, uren of producten) aan verlenen. 

Het projectteam pakt het meteen professioneel aan. Naast een marketingplan zal er in januari een stichting worden opgericht en zal de ANBI status worden aangevraagd. Voor bedrijven is het hierdoor interessanter om deel te nemen omdat geldelijke bijdragen aftrekbaar zijn. Ook is het eerste project bijna afgerond. "Het was een echte try-out waardoor duidelijk werd waar we tegen aan lopen zodat we op tijd kunnen bijsturen" vertelt Ellen Kerbusch. "We zijn erg blij met de vele enthousiaste reacties en steun die we al hebben mogen ontvangen voor ons initiatief. Het belooft een mooie aanwinst voor Limburg te worden."

Er zal op korte termijn een bestuur geformeerd worden. Het projectteam bestaat uit: Ivo Erens (de ViB fabriek), Ellen Kerbusch (Zuyd Hogeschool), Gwenny Scaf (RRA Advocaten) en Stef Aelmans (STAEL Process Recruitement).

 

www.vriendenvanlimburg.nl


 
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/vrienden.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 3-12-2018 7:50 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 10-12-2018 15:58 door Sandra Litjens