U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
01/04/2018
Nieuwe samenwerking LWV en WCM Zuid
​Het nieuwe regionale innovatienetwerk World Class Maintenance Zuid is officieel gestart tijdens Limburg Unlimited op 28 maart in het MECC Maastricht. Initiatiefnemers Brightlands, Sabic, Sitech Services, Stork, Spie, USG, World Class Maintenance en de Limburgse Werkgevers Vereniging hebben zich verenigd in dit nieuwe platform WCM Zuid. Het doel is om door samenwerking duurzaamheid en innovaties in asset management op te starten en te versnellen. 

Nieuwe kansen
WCM Zuid ondersteunt alle asset owners in de regio Limburg. Infra, procesindustrie, weg en water, aerospace hebben allen baat bij innovatie van asset management. Hier gezamenlijk de schouders onder zetten draagt bij aan een sterk Smart Industry cluster in Limburg.

Smart moves for Smart Maintenance
Henk Akkermans, professor Tilburg University en directeur World Class Maintenance, heeft tijdens de kick-off WCM Zuid het onderzoeksrapport Smart Moves for Smart Maintenance toegelicht. Het rapport biedt een eerste volledig beeld van de belangrijkste vernieuwingen die nodig zijn in onderhoud op de korte tot middellange termijn (tot 2020). Daarnaast bevat het onderzoek een analyse naar de oorzaken die de uitvoering van deze innovaties tegenhouden en geeft het aanknopingspunten om deze remmende factoren uit de weg te gaan en innovatie te stimuleren. 

Eerste resultaten
Asset owners, service providers, overheden, opleidings- en kennisinstituten uit Limburg hebben voorafgaand en tijdens de kick-off WCM Zuid op 28 maart intensief gebrainstormd over procesmatige en technologische innovaties in een achttal maintenance topics. Het "just-do-it" uit de Fieldlab-methodiek van World Class Maintenance, gepresenteerd door operationeel directeur Paul van Kempen, heeft meteen geleid tot concrete pitches van ideeën, inschatting financiële haalbaarheid en eerste actiepunten.
 
Na een feestelijke proost op het nieuwe netwerk voor innovatief asset management bundelt World Class Maintenance de resultaten en ontvangen de deelnemers een nieuwe uitnodiging voor innovatie versnellingstafels. LWV en WCM Zuid zullen samen optrekken in de organisatie van bijeenkomsten voor het platform Maakindustrie.
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/innovatie.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 9-4-2018 8:58 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 9-4-2018 8:59 door Sandra Litjens