U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
27/02/2018
Laagcalorisch gasverbruik

​In januari is het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gestart met het aanschrijven van een groep van zo’n 200 industriële grootverbruikers van laagcalorisch gas (Groningengas). Hierin is o.a. aangekondigd dat het ministerie op korte termijn met eenieder in gesprek gaat om tot gezamenlijke afspraken te komen over de stappen die gezet kunnen worden om het verbruik van Groningengas op korte termijn uit te faseren (ultimo 2022). Inmiddels vinden deze gesprekken plaats. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben veel vragen gekregen over deze brief en welke reactie verstandig is. Nu zal dat per bedrijf verschillen,  graag willen we wel enige algemene lijnen schetsen waarmee je mogelijk je voordeel zou kunnen doen.

Het bedrijfsleven staat voor een complexe keuze. Zij kunnen overstappen van het laagcalorische gas uit Groningen naar het hoogcalorische gas dat onder meer wordt geïmporteerd uit Rusland en Noorwegen. Maar zij zullen niet eerst investeren in deze overschakeling als zij een paar jaar later opnieuw moeten investeren in de overschakeling op bijvoorbeeld duurzame elektriciteit of aardwarmte.

De LWV heeft de grote LWV-lidbedrijven inmiddels geïnformeerd over de mogelijke te ondernemen stappen. Heb jij of heeft jullie bedrijf ook een brief gekregen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat of wil je meer informatie, neem dan contact op met LWV-secretaris Janou Martens (martens@lwv.nl of 06-10983284).

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Duurzaam.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 28-2-2018 16:15 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 16-3-2018 13:30 door Sandra Litjens