U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
25/01/2018
hulpbijbrexit.nl van start

​VNO-NCW, MKB-Nederland, de Rijksoverheid in samenwerking met branches en de banken (ING, Rabobank, ABN-Amro) starten vandaag met de campagne Hulbijbrexit.nl'. Dat maakten Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) en Simon Smits (Nederlandse ambassadeur in het VK) vandaag bekend tijdens een speciaal evenement over de Brexit voor honderden ondernemers in de Haagse Malietoren.    

De bij de campagne behorende website bevat eerste informatie voor ondernemers om te starten met hun voorbereiding op Brexit. Veel ondernemers zijn zich namelijk nog niet bewust van wat er op hen afkomt en realiseren zich bijvoorbeeld nog niet dat ze vanaf 29 maart 2019 weer met de douane te maken kunnen krijgen. De gevolgen van de verschillende Brexit-scenario's kunnen ook grote impact hebben op de Nederlandse economie als geheel en de tienduizenden Nederlandse bedrijven die zaken doen (direct of indirect) met het VK.  

Op de site is onder meer een lijst met 8 handzame tips te vinden aan de hand waarvan ondernemers hun voorbereiding op Brexit kunnen starten. Het platform hulbijbrexit.nl wordt komend tijd verder uitgebouwd in samenwerking met de Rijksoverheid en de banken en brancheorganisaties waar veel vragen over Brexit binnenkomen, zodat een handzame toolkit voor ondernemers ontstaat. 


 

Tijdens het evenement in de Malietoren lieten diverse experts hun licht schijnen over Brexit en waar het naar toe gaat. Ook gaven experts van ING, KPMG, de Douane en enkele ondernemers de aanwezigen in de zaal concrete tips waar je nu al mee aan de slag kan. Ook werd duidelijk dat Brexit je bedrijf indirect kan raken zonder dat je het zelf doorhebt. Bijvoorbeeld doordat jouw leveranciers producten uit het VK halen. Daarnaast kunnen 'supply chains' ernstig in de knoei komen.

Komende maanden worden meer bijeenkomsten georganiseerd in het land voor ondernemers.

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/Brexit.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 26-1-2018 15:13 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 22-2-2018 16:49 door Sandra Litjens