U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
04/12/2017
Help de A2 vooruit
De gezamenlijke ondernemersorganisaties LWV (VNO-NCW in Limburg), MKB-Limburg, evofenedex, Keyport en Ondernemend Limburg, hebben in samenwerking met het Platform A2 een filmpje uitgebracht ter ondersteuning van hun actie om het verkeer op de A2 tussen Weert en Eindhoven met zijn dagelijkse files, weer vlot te trekken. In dit filmpje krijgt u meer te zien over het bereikbaarheidsprobleem op de A2 en de snel toepasbare aanpak, de smartlanes, als eigentijdse variant van de bekende spitsstrook.
 
Het filmpje laat ook zien waarom een groeiende maatschappelijke alliantie het voorstel voor de smartlanes steunt. Zij vragen de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Tweede Kamer binnenkort te besluiten om dit voorstel verder uit te werken zodat deze smartlanes kunnen worden aangelegd. Daarom wordt op 11 december a.s. een petitie aangeboden aan de voorzitter en leden van de vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer. Doel van de petitie is het op kortere termijn bewerkstelligen van een oplossing voor de dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven.

 

 
"We accepteren dat een structurele oplossing van de A2 meer werk is maar nu moet de A2 gedotterd worden en moeten de smartlanes er komen" zo stelt Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging.
 
Gezien nut en noodzaak is een korte termijnbesluit gevraagd: een besluit van de minister van IenM, horende de Tweede Kamer, tot het instellen van een verbeterde vorm van spitsstroken op de A2 tussen Weert en Eindhoven. De daarmee gemoeide kosten bedragen  € 80 miljoen. De gezamenlijke ondernemersorganisaties en het Platform A2  zetten hier nadrukkelijk op in op weg naar het notaoverleg tussen Tweede Kamer en minister van 11 december a.s. Het nieuwe kabinet heeft zich in haar regeringsverklaring vastgelegd op meer investeren in mobiliteit en infrastructuur en wil kiezen voor het nemen van maatregelen die relatief snel effect zullen hebben. De petitie van de samenwerkende ondernemersorganisaties en het Platform A2 biedt Tweede Kamer en minister nou net die mogelijkheid aan.

Het Platform A2 is actief betrokken bij de uitwerking van spitsstroken in een verbeterde vorm door toepassing van de techniek van nu én van de toekomst (smart mobility) tot zogenoemde 'smartlanes'. Zo kan de economische slagader A2 dus weer snel lucht krijgen.
 
http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/infra.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 5-12-2017 9:26 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 22-12-2017 18:57 door Sandra Litjens