U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
06/11/2017
Opruimen met asbest verontreinigd straalgrit kan beginnen
​Het opruimen van asbesthoudend staalgrit waardoor veel werkzaamheden bij bedrijven stil lagen, kan veilig beginnen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van de inspectie SZW dat dinsdag 31 oktober is gepubliceerd. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is het een goede zaak dat er eindelijk duidelijkheid is voor medewerkers en bedrijven. Veel werk bij bedrijven lag stil en de economische schade liep inmiddels aardig op. Ook is er nu duidelijkheid hoe het met asbest vervuilde straalgrit veilig kan worden opgeruimd en welke procedures daarbij gelden voor medewerkers.   

Verantwoord opruimen van straalgrit met asbest
Uit de metingen van TNO blijkt dat het verontreinigd straalgrit verantwoord opgeruimd kan worden door het onder meer doornat te maken en daarna op te zuigen. Het gebruikte asbesthoudende straalgrit dient het bedrijf zelf als asbesthoudende afvalstof te (laten) verwijderen. Dit kan onder strikte voorwaarden. Als er nog ongebruikt straalgrit aanwezig is bij bedrijven zal dit straalgrit door Eurogrit worden afgevoerd. Bedrijven worden hierover door Eurogrit geïnformeerd.

Inspecties en informatie door SZW
De Inspectie SZW zal bij een aantal bedrijven informatie opvragen en op een aantal locaties inspecties uitvoeren. Meer informatie voor ondernemers is te vinden op de website van de iSZW.

Lees hier ook de brief van de Inspectie aan bedrijven.

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/hoofdpijndossier.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 7-11-2017 15:42 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 16-11-2017 14:11 door Sandra Litjens