U bevindt zich hier:
Home  >  Nieuws

Nieuws

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nieuwsbericht
X
24/10/2016
Voerendaal mkb-vriendelijkste gemeente van Limburg

Voerendaal neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Roermond, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte.
Voerendaal scoort in het onderzoek met name goed op communicatie en beleid en op het onderdeel lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. De ondernemers zijn tevreden over de gemeente. Alleen op het onderdeel imago scoort Voerendaal minder goed.

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 1.600 in Limburg.

MKB-Nederland maakt vanaf vandaag tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

http://windex.lwv.nl/NieuwsFoto/champagne.jpg
Deel dit bericht:
Bijlagen
Gemaakt om 25-10-2016 10:13 door Tineke van de Wijdeven
Laatst gewijzigd op 25-10-2016 10:17 door Tineke van de Wijdeven