U bevindt zich hier:
Home  >  Column

Column

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Column
X
21/01/2020
Old boys network
Door: |LWV

​Hij maakt zich groot en spreidt zijn armen: “vrouwen twijfelen te veel”. Zij gaat staan, schudt met haar hoofd: “vrouwen twijfelen helemaal niet te veel, we zijn gewoon te bescheiden”. Het debat is van start!

Verschillen en gelijkenissen tussen mannen en vrouwen in de zakenwereld, een onderwerp dat dagelijks voorbij komt in de media. Tijdens het LWV-debat “Hoe krijg ik mijn zin!” gingen leden van de Limburgse Werkgevers Vereniging met elkaar in discussie over mannen en vrouwen in de zakenwereld. Het blufgedrag van mannen, de bescheidenheid van vrouwen en het Limburgse old boys network werden middels prikkelende stellingen besproken. Conclusie: vrouwen netwerken op een andere manier, zijn bescheidener dan mannen en moeten zich harder bewijzen. Echter om het old boys network te doorbreken dienen mannen en vrouwen samen op te trekken.

Dat vrouwen te bescheiden zijn komt steeds vaker naar voren in onderzoeken. Recentelijk heeft het FD een onderzoek gedaan naar het gedrag van recruiters en hoe zij omgaan met vrouwelijk talent. Conclusie is dat vrouwen veel minder vaak voor een baan gevraagd worden dan mannen. Dat komt o.a. omdat vrouwen prestaties minder hard formuleren dan mannen en vaker in de wij-vorm spreken waar mannen de ik-vorm gebruiken. Een ander onderzoek (CapitalT) toont aan dat investeerders vrouwen anders benaderen dan mannen en jawel, zelfs de vrouwelijke investeerders zijn kritischer naar vrouwen dan naar mannen. Qua diversiteit bij startups staat Nederland op de 7de plek in Europa. IJsland is koploper met 29% vrouwen in founder-teams. Gelukkig staat het onderwerp vrouwen in de zakenwereld steeds vaker op de agenda. TechLeap heeft in de zomer het initiatief Fundright gelanceerd, waarin investeerders meer diversiteit beloven. LIOF is ook een van de partijen binnen Limburg die hieraan meewerkt. De Limburgse Werkgevers Vereniging zet zich via LWV-Women actief in om zakenvrouwen te ondersteunen. Vrouwen laat jezelf zien, claim die prestaties en mannen kies bewust voor diversiteit en meer vrouwen in de top! Of verlies ik nu al mijn bescheidenheid?
http://windex.lwv.nl/ColumnFoto/Janou%20Martens.jpg
Deel deze column:
Bijlagen
Gemaakt om 22-1-2020 12:19 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 22-1-2020 12:19 door Sandra Litjens