U bevindt zich hier:
Home  >  Column

Column

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Column
X
12/02/2019
Pluk de dag!
Door: |Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

​Al van jongs af aan wist ik wat ik wilde: reizen, de wereld zien en andere culturen leren kennen. Als stage voor mijn toeristische opleiding vertrok ik als 18-jarige naar Florida om voor Marriott aan de slag te gaan. Daarna heb ik meerdere jaren in Curaçao, Brussel en Chicago gewerkt, als leidinggevende binnen de hotellerie. Mijn roots bleven echter lonken; mijn geboortestad Maastricht met het Vrijthof om gewoon weer eens heerlijk met oude vrienden live bij te kletsen. Terug in Limburg ging ik bij Thermae 2000 aan de slag als Manager van Dienst om na een tijd toch bewust de overstap te maken naar een andere sector: chemie. Bij het Amerikaanse ChemPoint heb ik veel geleerd en snel promotie gemaakt, van recruitment, naar Industry Representative, naar Market Developer. Toen ik moeder werd ben ik minder gaan werken in een sales functie bij Trebs BV. En ineens stond ik in Hong Kong en China op de stand bij inkoopbeurzen!

In mijn huidige functie werk ik als Accountmanager Benelux voor Bilderberg Kasteel Vaalsbroek. Ik ben verantwoordelijk voor een deel externe sales. Mijn grootste uitdaging is om mensen over te halen om ons prachtige landgoed te bezoeken, ofwel in privé alsook in zakelijke sfeer. Mijn drijfveer is om medewerkers van corporate bedrijven duidelijk te maken hoe waardevol en vruchtbaar het is om "buiten de deur" en liefst "in het groen" te vergaderen. Als collega's kom je zo op een ander niveau in contact en leer je elkaar op een andere manier kennen. Vooral in deze tijd, waarin we het allemaal te druk lijken te hebben voor elkaar en veelal via social media "communiceren".

Het belangrijkste leerpunt in mijn leven is dat er een goede balans moet zijn tussen werk en privé. Werken is belangrijk voor je ontwikkeling en je ontplooiing maar moet zeker niet het belangrijkste in je leven zijn. Afwisseling tussen inspanning en ontspanning is cruciaal voor je welzijn en welbevinden. Wat ik dan ook wil meegeven aan de jongere generatie: Work hard, play hard! Oftewel pluk de dag!

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is enkele maanden geleden  lid geworden van de Limburgse Werkgevers Vereniging en mijn eerste LWV-Women bijeenkomst heb ik inmiddels bijgewoond. De toegevoegde waarde voor mij is het opbouwen van een netwerk waaruit je kunt putten als je hulp of advies nodig hebt. En daarnaast het leren van ervaringen van vrouwen met allemaal een andere achtergrond en functie. Diversiteit is heel waardevol!
http://windex.lwv.nl/ColumnFoto/Biba%20Waltje.jpg
Deel deze column:
Bijlagen
Gemaakt om 13-2-2019 18:56 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 13-2-2019 18:56 door Sandra Litjens