U bevindt zich hier:
Home  >  Column

Column

                                                                                                   
Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Column
X
22/01/2019
Het groenste kabinet ooit?
Door: |LWV

​Iedereen valt over elkaar heen als het gaat om het klimaatakkoord dat er eigenlijk helemaal niet is. Wat betekent dit voor u en voor mij? En, niet minder belangrijk: wat betekent dit voor onze portemonnee? Wat voor zin heeft het om koploper te willen zijn als klein kikkerlandje? De krantenkoppen schreeuwen om aandacht en ja, de polarisering dendert voort!

Volgens de ene groep gaat het niet hard genoeg en aan de andere kant wordt geroepen dat het allemaal onzin is waar we mee bezig zijn, dat het voortkomt uit een hype. Waarom voeden wij voortdurend deze polarisering? Waar ontmoeten we elkaar vanuit onze beste inbreng? Waarom hoor ik het woord inclusiviteit niet? Dat iedereen meedoet en we elkaar met respect verder helpen. Waar is het begrip voor de vraag van de gewone ondernemer en de gewone werknemer? Hebben we elkaar dan niet nodig? Waar is de stem van de grote ‘gewone’ massa mensen?

Het zal niet meevallen om in een verkiezingsjaar te pleiten voor samenwerking en voor luisteren naar elkaar. Om verantwoordelijkheid te nemen voor een betere wereld in plaats van daarover met luide stem het gelijk te claimen. De tijd van ‘de sterkste wint’ is mijns inziens allang voorbij. Goed werkgeverschap is gelukkig ‘ín’ in een tijd dat iedereen inziet dat duurzaam investeren loont. ‘Wees goed voor je mensen en de wereld’ is een mooi credo om deze turbulente tijd tegemoet te treden. We hebben tal van mooie uitdagingen liggen. “Limburg loopt lekker”, zei onze gouverneur in zijn nieuwjaarsrede dit jaar, en dat klopt. Laten we ervoor zorgen dat we samen lekker lopen en dat we naar onze gezamenlijke doelstellingen handelen in plaats van naar de verschillende inzichten en deze uitvergroten.

De uitdagingen liggen op het gebied van inclusiviteit en ja, ook van duurzaamheid. Het is zaak dat het mkb in Limburg goed kan aansluiten op de ontwikkelingen op de campussen en bij de koploperbedrijven, met name op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Investeren in een goede arbeidsmarkt is en blijft essentieel. Ook jonge talenten moeten ervaren en beseffen dat hier in Limburg een prachtige toekomst ligt in een uitstekende woonomgeving, doorspekt met mooie natuur en cultuur.

Kortom, niet schreeuwen over het groenste of het naïefste kabinet of wat dan ook, maar samen de hand aan de ploeg op weg naar een nog mooier, groener en vooral inclusiever Limburg.
http://windex.lwv.nl/ColumnFoto/Huub.jpg
Deel deze column:
Bijlagen
Gemaakt om 23-1-2019 8:04 door Sandra Litjens
Laatst gewijzigd op 23-1-2019 8:05 door Sandra Litjens