U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  Nieuws

Skip Navigation Linksnieuws

                                                                                                   

 Nieuwsberichten

18/12/2018
Lage btw-tarief gaat van 6 procent naar 9 procent
​Het kabinet wil het verlaagde btw-tarief verhogen van 6 procent naar 9 procent. Deze verhoging gaat op 1 januari 2019 in. Het is belangrijk dat ondernemers zich nu al voorbereiden op de verhoging van het btw-tarief. Het nieuwe tarief heeft namelijk invloed op de administratie, de prijzen van goederen en diensten, de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang van 2018 naar 2019.
18/12/2018
Emancipatiemonitor 2018: economische positie van vrouwen verbeterd
​De economische positie van vrouwen is na de crisisjaren weer verbeterd. Dit blijkt uit de tiende Emancipatiemonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Tussen 2015 en 2017 groeide het aandeel vrouwen met werk. Ook nam de gemiddelde arbeidsduur van vrouwen toe van 27 naar 28 uur per week. De economische zelfstandigheid van vrouwen steeg van 58 naar ruim 60 procent.
17/12/2018
Cybersecurity in de praktijk van uw bedrijf
Onderwijs en bedrijfsleven slaan op 1 februari de handen ineen voor: The Journey of the Digital Experience over cybersecurity met praktische challenges op het gebied van cyberweerbaarheid. Laat je meevoeren en ervaar hoe studenten en bedrijven invulling geven aan digitalisering en cybersecurity. Het belooft een interactieve dag te worden met workshops, kennissessies en demonstraties van zowel studenten als het bedrijfsleven op de innovatiemarkt.
11/12/2018
Limburgse Versnellingstafels: Worden ideeën realiteit?
​Afgelopen najaar mochten vier ondernemers hun idee pitchen voor de Limburgse Versnellingstafels plaats. Via deze tafels zijn de vier ondernemers inmiddels geholpen met het daadwerkelijk realiseren van hun ideeën. Op 18 december a.s. vindt het slot van dit traject plaats, in de vorm van een event, waarin de deelnemers het eindresultaat zullen presenteren.
11/12/2018
Subsidieregeling praktijkleren definitief verlengd tot 2023
​De Subsidieregeling praktijkleren wordt definitief verlengd tot 2023. Minister Van Engelshoven van Onderwijs heeft dat bekendgemaakt. Eerder stemde de Tweede Kamer al unaniem in met de motie Tielen hierover (VVD). Het besluit om de Subsidieregeling praktijkleren definitief tot 2023 te verlengen biedt zekerheid aan de erkende leerbedrijven die voor meer jaren achtereen studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in het eigen bedrijf opleiden.
11/12/2018
Ondernemers in actie tegen boete op tijdelijk werk
​'Zo werkt het niet'. Onder dat motto komen ondernemers uit een groot aantal branches vanaf vandaag in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maken. Seizoensarbeid of het opvangen van pieken laat zich niet vangen in een vast contract, betogen zij. Een tijdelijk contract is hier geen keuze, maar inherent aan de aard van het werk. Het is dan ook niet logisch en niet eerlijk om dat te bestraffen. 'Daar wordt ook niemand beter van', aldus de ondernemers.
10/12/2018
Nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari
Ook dit jaar willen we samen met jou het glas heffen op een nieuw ondernemend jaar. Het versterken en verduurzamen van de economie in Limburg is een belangrijk speerpunt van Ondernemend Limburg. Daarbij willen we de focus leggen op ondernemers en hen helpen bij hun innovatie- en groei-
07/12/2018
Meer bedrijven aan de slag met Duurzame Ontwikkelingsdoelen
Steeds meer Nederlandse bedrijven werken actief aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van het Global Compact Netwerk Nederland (GCNL), dat aan VNO-NCW is gelieerd. Van de aangesloten bedrijven is nu 89 procent actief bezig, tegen 68 procent een jaar eerder.
07/12/2018
Loonheffingen eindejaar 2018
​Het einde van het jaar komt in zicht. Daarom zetten wij een paar belangrijke aandachtspunten op het gebied van loonheffingen voor u op een rij. Zoals de wijziging bijtelling voor auto’s zonder CO2-uitstoot per 1 januari 2019, de overgangsregeling 30%-regeling 2019 en 2020, het lage Inkomensvoordeel 2018 en het benutten vrije ruimte Werkkostenregeling 2018.
03/12/2018
Staatssecretaris Knops eerste echte “vriend van Limburg”
Tijdens het LWV Ondernemers Gala kondigde staatssecretaris Binnenlandse zaken Raymond Knops de nieuwe naam aan van de winnaar van de LWV Challenge "Het beste idee voor Limburg". Knops: "Dit is een mooi initiatief. Mensen werken steeds vaker samen aan oplossingen voor hun buurt, gemeente of het land. Dit doen ze onafhankelijk van de overheid of de markt. De overheid
01/12/2018
LWV Ondernemers Gala
Op 30 november 2018 sloten wij 'het jaar van het Limburgs ondernemen' in stijl af met Het LWV Ondernemers Gala. Een avondvullende beleving in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Klik snel verder voor de foto's en de aftermovie.
28/11/2018
Subsidieregeling op gebied van Kennis en Innovatie
​De regeling "Versterking van het Innovatiesysteem" is onderdeel van het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (OP Zuid). Het versterken en verbreden van het Zuid-Nederlandse innovatiesysteem staat centraal. De regeling richt zich op projecten die open innovatie stimuleren door middel van bijvoorbeeld living labs en proeftuinen.
27/11/2018
Noodsignaal A67 door bedrijfsleven
​evofenedex, VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) dringen er bij de Tweede Kamer op aan te kiezen voor een verbreding van de A67 naar 2x3-rijstroken tussen Leenderheide en Asten. Uit de jaarlijkse Economische Wegwijzer van TLN en evofenedex blijkt dat de verlieskosten voor het bedrijfsleven op de A67 5,2 miljoen euro bedragen.
27/11/2018
Eenvoudiger aan het werk met een arbeidsbeperking
​Regels voor mensen met een arbeidsbeperking worden eenvoudiger voor werkgevers en werkzoekenden. Ook moet (meer) werken voor arbeidsbeperkten aantrekkelijker worden. Werkgevers en werkzoekenden moeten elkaar makkelijker kunnen vinden en duurzaam werk moet meer gestimuleerd worden. Dat zijn de vier verbeterstappen die staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken wil nemen om problemen aan te pakken die nu spelen bij werk voor mensen met een arbeidsbeperking die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen.
23/11/2018
Files op A67 zorgen voor miljoenenschade
​De A67 tussen Venlo en Eindhoven heeft de twijfelachtige eer een plek te hebben veroverd in de nieuwe file top 20 van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex. Deze files zorgen voor een economische schade van 5,2 miljoen. Het is de enige Limburgse snelweg die in deze lijst voorkomt.
21/11/2018
Pensioenoverleg helaas mislukt
​VNO-NCW en MKb-Nederland betreuren het mislukken van het pensioenoverleg. "Er lag een fantastisch aanbod van het kabinet op het minder snel verhogen van de AOW leeftijd. Zo zou de AOW leeftijd pas in 2024 naar 67 gaan en zou ook de koppeling aan de levensverwachting minder hard gaan. Desondanks lukt het niet met de vakbond een akkoord te bereiken", aldus de organisaties.
13/11/2018
Vacature Ondernemend Limburg
Wil jij vanaf het eerste moment meebouwen aan de BV Limburg? Kun je meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht houden en ben je niet op je mondje gevallen? Dan zoeken we jou! Ondernemend Limburg heeft namelijk twee interessante vacatures voor een nieuw samenwerkingsproject genaamd 'Ondernemersaanpak'.
10/11/2018
Arbeidsmarktwet is stap vooruit, maar nog niet in balans
De nieuwe arbeidsmarktwet van het kabinet is een stap vooruit, maar voor ondernemers nog niet in balans. Tegenover een noodzakelijke aanpassing van het ontslagrecht staan nadelen op het gebied van seizoenswerk en oproepcontracten. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het voorstel voor de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
08/11/2018
MeanderGroep (groot bedrijf) en Helwig Kozijnen (MKB) Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg 2018/2019
Om de regionale bedrijven onder jongeren te promoten is er voor de vierde keer de verkiezing ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg’ georganiseerd. Middels de verkiezing presenteren bedrijven zich aan studerend Limburg en hun omgeving. 2 winnaars zijn uitgeroepen: MeanderGroep (Groot bedrijf) en Helwig Kozijnen (MKB).
07/11/2018
Containertreinen rijden tussen Venlo en China
Mede dankzij de inzet van logistieke dienstverlener Cabooter Group Venlo is afgelopen maandag de eerste containertrein uit China in Venlo aangekomen. Nog dezelfde dag reed de trein weer via Istanbul en Azerbeidzjan retour. De bedoeling is dat de trein twee keer per week vanuit de railterminal in Venlo naar China zal rijden.
06/11/2018
Wat betekent de Brexit voor de handel in chemische stoffen?
Als het Verenigd Koninkrijk in maart de Europese Unie verlaat, wordt het land niet meer gezien als EU-land, waardoor het geen verplichtingen meer aan de EU heeft voor REACH, de Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Dat kan gevolgen hebben voor bedrijven in zowel de EU als in het Verenigd Koninkrijk die in chemische stoffen handelen.
02/11/2018
Rabobank en LWV maken zich sterk voor het Limburgse bedrijfsleven
De LWV en de Limburgse Rabobanken verlengen het reeds lopende partnership met drie jaar. Op vrijdag 2 november hebben beide partijen de gezamenlijke intentie tot continuering van de samenwerking ondertekend. Kennis delen, partijen met elkaar verbinden en ondernemers elkaar laten inspireren zijn gedeelde ambities van LWV en Rabobank en die gaan we de komende jaren volop samen vormgeven.
31/10/2018
Vitaliteit en gezondheid werknemers van groot belang voor economie
Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht onder leiding van prof. dr. Maria Jansen is gebleken dat de gemiddelde levensverwachting van Zuid-Limburgers 0,7 jaar lager ligt dan het landelijk gemiddelde; de “goed ervaren gezondheid” ligt zelfs 3,4 jaren onder het landelijk gemiddelde. Ook de arbeidsparticipatie wijkt met 64,8% flink af van het landelijk gemiddelde (70,3%).
29/10/2018
Van Hagen (Groen²) wint innovatieprijs Waterschap Limburg
De Ve​rticale Regentuin van Twan van Hagen (Groen²) heeft innovatieprijs van het Waterschap Limburg gewonnen. Van Hagen ontving een cheque van 15.000 euro. Met dit bedrag gaat hij samen met het waterschap een pilot opzetten in Limburg. De innovatieprijs werd uitgereikt tijdens het symposium Hitte zonder Stress over de gevolgen van de klimaatverandering. Van Hagen doet met zijn idee voor een Verticale Regentuin mee aan de Limburgse Versnellingstafels,
28/10/2018
Dinnissen wint Limburg Export Award 2018
Dinnissen Proces Technologie uit Sevenum heeft de Limburg Export Award 2018 gewonnen. Het bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Leolux en Pentair-Haffmans. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, tijdens een live L1-tvuitzending bij Neptunus Structures in Kessel, de winnaar van vorig jaar.
27/10/2018
Symposium Slimmer Produceren
Op dinsdag 13 november organiseren LWV, Techno Valley, LIOF en de Rabobank het symposium "Slimmer produceren", hét kennis- en netwerkevent van en voor de Limburgse maakindustrie. Een event dat u als ondernemer meeneemt in de trends en kansen die de steeds verdergaande digitalisering kan bieden én u in contact brengt met collega-ondernemers. keynote sprekers: Paul van Vuuren (VDL NedCar) en Maarten Steinbuch (technology scientific director aan het TU/e High Tech Systems
27/10/2018
Aanpassing verlaagde BTW-tarief
Op 1 januari 2019 wordt het verlaagde btw-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Dit btw-tarief is van toepassing op onder andere levensmiddelen, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, arbeidsintensieve diensten en vermakelijkheidsdiensten. Wat betekent deze btw-verhoging voor ondernemers? Door de verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9% wordt meer btw verschuldigd. Het volledig doorberekenen van de 3% extra btw aan de afnemer leidt voor
24/10/2018
Inzage nieuwe Keur van Waterschap Limburg
​Van 8 oktober 2018 tot en met 19 november 2018 ligt de nieuwe Keur van Waterschap Limburg ter inzage. De Keur is een document met regels die het waterschap hanteert om beken, dijken, waterwerken en grondwater in Limburg te beschermen. Het is een belangrijk document voor iedereen die bij, of met water, activiteiten onderneemt.
24/10/2018
Hans de Boer in Buitenhof over de kloof bedrijfsleven, politiek en samenleving
Het afschaffen van de dividendbelasting is sinds deze week definitief van de baan. Maar de relatie tussen de top van het bedrijfsleven, de politiek en de samenleving is verstoord. Ook premier Rutte vindt dat het beter moet. In Buitenhof de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer.
11/10/2018
Baankansen vergroot door inzicht op vaardigheden
De Provincie Limburg draagt anderhalf miljoen euro bij aan het actieplan 'Door Inzicht aan de Slag', een gezamenlijk plan van UWV, gemeenten en LWV om van minstens 7350 werkzoekenden competenties in kaart te brengen. Door te kijken naar competenties van mensen in plaats van opleiding en werkervaring, wordt de kans op het vinden van een passende baan groter. Het project draagt bij aan een oplossing voor de snel toenemende vraag op de Limburgse arbeidsmarkt.
10/10/2018
Innovatieprijzen voor oplossingen hittestress, wateroverlast en/of droogte
Op 24 oktober aanstaande organiseert Waterschap Limburg het symposium 'Hitte zonder stress', een bestuurlijk symposium over klimaatadaptie in de bebouwde omgeving. Op het programma staan lezingen van topsprekers als Jaap Dirkmaat (directeur Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) en Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland). Een belangrijk programma-onderdeel is de inspiratiemarkt. Hier kunnen bedrijven met innovatieve oplossingen tegen hittestress, wateroverlast en/of droogte hun product of idee presenteren.
10/10/2018
Waar gaan we naar toe met Limburg? Doe mee!
Verandering is van alle tijden. Zaten we eerst nog in een financiële crisis; nu ziet de toekomst van Limburg er een stuk beter uit. Maar hoe ziet Limburg er in 2030 eruit? Niet alleen economisch (werkgelegenheid en nieuwe uitvindingen), maar ook op gebied van bijvoorbeeld mobiliteit (verkeer en vervoer), veiligheid en cultuur (theater, eten & drinken en de Limburgse identiteit). Waar gaan we naar toe?
09/10/2018
Kabinet zoekt nieuwe Nationale Iconen
​Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? Hoe houden we de zorg van de toekomst betaalbaar, hoe gaan we slim met digitalisering om of hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig produceren? Het kabinet gaat voor het antwoord op deze vragen voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland de wereld mee kan veranderen. Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) gaf het startsein voor de verkiezing van nieuwe Nationale Iconen.
09/10/2018
Bijna 80 procent ondernemers nog niet goed voorbereid op Brexit
​Veel ondernemers lopen het risico dat zij vanaf 30 maart 2019 geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk, als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt. Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU op 29 maart. Het is daarom belangrijk om het benodigde EORI-nummer aan te vragen en de Brexit Impactscan te doen. Dat meldt de Nederlandse Douane.
08/10/2018
Ga in voorbereiding uit van zwartste Brexit-scenario
​Bedrijven die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk moeten van het zwartste scenario voor de Brexit uitgaan en daar serieus rekening mee houden. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland nu de tijd begint te dringen en de mogelijkheid van een harde Brexit nog steeds serieus boven de markt hangt. ‘Bedrijven moeten niet wachten met hun voorbereidingen en een no-regret beleid
02/10/2018
Meld- en zorgplicht bedrijven om ict-incidenten te voorkomen
​Binnenkort wordt de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (WBNI) van kracht. Deze wet verplicht bepaalde bedrijven om maatregelen te nemen om incidenten met informatie- en communicatietechnologie (ict) te voorkomen en zulke incidenten te melden als zij aanzienlijke gevolgen hebben. De wet geldt voor onder andere voor organisaties die essentiële diensten aanbieden. Dat zijn diensten die van essentieel belang zijn om kritieke maatschappelijke of economische activiteiten in stand te houden. Aanbieders voor wie dit geldt (veelal bedrijven
02/10/2018
Kabinet: Levenslang ontwikkelen moet vanzelfsprekend worden
Het moet vanzelfsprekend worden dat iedereen zich tijdens zijn loopbaan blijft ontwikkelen. Daarom komt er een gezamenlijk actieplan van werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en het kabinet. Doel is dat mensen meer invloed ofwel regie krijgen op hun loopbaan en zich kunnen aanpassen aan veranderingen op de arbeidsmarkt.
02/10/2018
Nederlandse regio's koplopers in onderwijs
​In vergelijking met andere Europese regio's presteren Nederlandse regio's goed op het gebied van onderwijs. Op het gebied van onderzoek scoren zij gemiddelde resultaten: op regionaal niveau zijn er grote verschillen in de uitgaven voor onderzoek. Dat blijkt uit een rapport van het Europese statistiekbureau Eurostat.
01/10/2018
Zeven genomineerden voor Limburg Export Award 2018
​Voor de Limburg Export Award 2018 zijn nog zeven bedrijven in de race. De award wordt op 24 oktober voor de dertiende maal uitgereikt bij Neptunus Structures in Kessel, de winnaar van de award afgelopen jaar. Uit de zeven genomineerden kiest de vakjury drie finalisten die strijden om de geldprijs van € 10.000 en een kunstwerk.
27/09/2018
Verbreding A67 van belang voor goede bereikbaarheid!
Gaat het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland dan eindelijk aangepakt worden? De A67 is regelmatig in het nieuws met files of ongelukken, een deel van deze corridor draagt zelfs de titel het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland. Met vrachtwagens gebeuren hier de meeste ongelukken. Het is een veelbesproken onderwerp bij de aanliggende gemeenten, Provincie Brabant en Limburg en het bedrijfsleven.
26/09/2018
RSM Special Miljoenennota 2019
Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet de Miljoenennota 2019 en dus ook het Belastingplan 2019. Om de belangrijkste wetsvoorstellen van het kabinet te bundelen, heeft RSM de Special Miljoenennota 2019 gepubliceerd.
26/09/2018
Verruiming sportvrijstelling in de btw: een sportieve regeling?
​De al aangekondigde maatregelen zijn met Prinsjesdag verder bekend geworden. De btw-vrijstelling voor gelegenheid geven tot sportbeoefening wordt verruimd. Aangezien een vrijstelling in de btw betekent dat btw op kosten niet aftrekbaar is, kan dat grote gevolgen hebben. Deze gevolgen worden grotendeels ondervangen door enerzijds een fiscale overgangsregeling en anderzijds door een tweetal subsidies.
21/09/2018
Belasting op leningen vanuit eigen bedrijf
In het Financieele Dagblad lazen wij tot onze verbazing dat DGA's er de komende jaren flink op achteruit gaan. Reden voor onze voorzitter Giel Braun om in de pen te klimmen richting onze moederorganisatie VNO-NCW in Den Haag. Bij de Prinsjesdagstukken bleek een brief te ontbreken waarin het kabinet aangeeft het excessief lenen van de rekening courant regeling door
18/09/2018
‘Sterke miljoenennota vraagt om ondernemend vervolg’
​"De rijksbegroting ligt er keurig bij en burgers en bedrijven krijgen geleidelijk aan lagere lasten. Daarvan is wel pas serieus sprake vanaf 2020. De LWV blijft zich zorgen maken over de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben grote moeite met het invullen van vacatures. In dit kader roept de LWV het kabinet met klem op om prioriteit te geven aan kwalitatief goede opleidingen die
18/09/2018
Einstein Telescope biedt kansen voor het bedrijfsleven
​U heeft het vast wel in de media gelezen: het heuvelland in Zuid-Limburg en de omringende Euregio zijn kandidaat voor de komst van de Einstein Telescope. En dat biedt een enorme kans voor het bedrijfsleven, vooral in de ontwikkeling en bouw van deze telescoop. Op 27 september organiseert LIOF een bijeenkomst over de mogelijkheden die dit grootschalige project voor u als ondernemer kan bieden.
17/09/2018
Kennismaken met Militair Leiderschap
​Tijdens een uniek driedaags programma werk je aan je kwaliteiten als leider en maak je kennis met de specifieke wereld van Defensie. Dit jaar is gekozen voor een thematische benadering, nl informatiedominantie. De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data roept allerlei vraagstukken op. De Luchtmacht zoekt deelnemers die het leuk vinden en de uitdaging willen aangaan om vanuit hun expertise mee te denken over vraagstukken die verband houden met het geschetste onderwerp.
11/09/2018
MKB !dee: help tekort technisch personeel oplossen
​Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) daagt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) uit om zelf met oplossingen te komen voor het grote tekort aan technische vakmensen. Via het MKB !dee krijgen de beste initiatieven financiële ondersteuning vanuit EZK. Tijdens een gezamenlijk bezoek aan het Delftse High Tech Centre op 5 september gaven minister-president Rutte en staatssecretaris Keijzer (EZK) hiervoor het startschot.
11/09/2018
Meer ruimte voor snellere woningbouw
​Snellere en makkelijkere procedures om het bouwen van woningen in Nederland te verduurzamen. Dat kan met het voorstel voor wijziging van de Crisis- en herstelwet (Chw) dat de regering aan de Tweede Kamer heeft verzonden. Met de Chw kunnen overheden nu al gebruikmaken van instrumenten uit de Omgevingswet. Door de aanpassing van de Chw wordt dit verder vergemakkelijkt, onder andere om woningbouw te versnellen. De Raad van State heeft positief geadviseerd over het wetsvoorstel. Het streven is om de wet op 1 januari 2019 in werking te laten treden.
11/09/2018
Teleurgesteld over stagnatie aantal topvrouwen
Teleurstellend, zo noemt Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsvereniging VNO-NCW de nieuwe cijfers uit de jaarlijkse Female Board Index. Daaruit blijkt dat er het afgelopen jaar per saldo geen topvrouwen zijn bijgekomen in het beursgenoteerde bedrijfsleven. Zowel het percentage vrouwelijke bestuurders (6 procent) als vrouwelijke commissarissen (25 procent) nam niet toe. Daarmee blijft het wettelijk streefcijfer van 30 procent vrouwen in de top nog steeds uit zicht.
10/09/2018
Boels Zanders en LWV maken zich samen sterk voor het Limburgse bedrijfsleven
​De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en Boels Zanders Advocaten verlengen het reeds lopende partnership met drie jaar. Op maandag 10 september hebben beide partijen de gezamenlijke intentie tot continuering van de samenwerking ondertekend. Ons doel is het ondernemersklimaat in Limburg te optimaliseren en in onze partners zoeken wij diversiteit in branches en selecteren wij zorgvuldig partijen die van toegevoegde waarde zijn voor de ondernemers in Limburg.
04/09/2018
China Business Week
​Exporteert u goederen of diensten naar China? Wilt u meer weten over zakendoen in China? Kom dan eind september naar de 5e editie van de China Business Week, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt. Van 24 tot en met 27 september kunt u zich volop verdiepen in de Chinese markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen,
04/09/2018
Meer oorzaken voor problemen bij vinden stageplek
Discriminatie – bij stages of elders – is altijd onacceptabel. VNO-NCW en MKB-Nederland ontkennen niet dat discriminatie ook onder werkgevers bewust of onbewust voorkomt en willen er dan ook samen met mbo-instellingen alles aan doen om dat tegen te gaan. Wel vinden beide ondernemingsorganisaties dat onderwijsminister Van Engelshoven te kort door de bocht gaat met haar conclusie dat discriminatie de enige oorzaak is waardoor mbo-studenten met een niet-westerse achtergrond meer moeite hebben om een stageplek te vinden.
30/08/2018
Werken loont voor iedereen
​Het zal u de laatste tijd niet ontgaan zijn: veel werkgevers in Limburg staan te springen om mensen. Er zijn veel vacatures. Het invullen hiervan wordt steeds moeilijker. De krapte neemt hand over hand toe. Werkgevers raken opdrachten kwijt en dit is slecht voor de economie en de maatschappij. Lees het hele artikel in De Limburger.
01/08/2018
Ondernemersenquête over criminaliteit
De overheid en het bedrijfsleven werken samen in het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) om criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Alles wat zij doen moet goed aansluiten bij de laatste ontwikkelingen bij ondernemers. Daarom willen zij graag van ondernemers horen welke onderwerpen of thema's het NPC de komende jaren moet aanpakken.
31/07/2018
Marktwerkgevers overtreffen banenafspraak in 2017
​Tot en met 2017 zijn 36.904 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is ruim boven de 33.000 uit de banenafspraak. Werkgevers uit de marktsector waren verantwoordelijk voor 30.432 banen en overtreffen daarmee de doelstelling uit de banenafspraak met met 7.432 banen. In 2017 kwamen er bij marktwerkgevers maar liefst 11.475 banen bij.
31/07/2018
Nederland zakt weg uit top 5 logistieke ranglijst Wereldbank
​Vorig jaar stond Nederland nog op de vierde plaats in de Logistics Performance Index (LPI) van de Wereldbank, dit jaar is ons land gezakt naar zesde plaats, meldt website Logistiek. De eerste plaats is opnieuw voor Duitsland, België stijgt van zes naar drie. Een goed functionerend logistiek systeem is volgens de Wereldbank van essentieel belang voor economische groei.
24/07/2018
Kijk niet alleen naar werkgever bij gezondheidsklachten
Het is té makkelijk en onjuist om alleen naar werkgevers te kijken wanneer bij een werknemer een burn-out dreigt, er schulden zijn of gezondheidsproblemen. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland als reactie op een essay van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), dat onderzoekt waar het groeiende aantal burn-outs en stressgerelateerde ziekten vandaan komt. Volgens de ondernemingsorganisaties moeten werknemers én werkgevers gezamenlijk kijken naar hoe ze uitval kunnen voorkomen.
24/07/2018
Brexit: Nederland hard geraakt als echt fout afloopt
Nederland is één van de landen die het hardst wordt geraakt als de Britten uit de EU gaan zonder goede afspraken. Een harde Brexit kan ons land wel 0,7% van het nationaal inkomen kosten. Alleen Ierland wordt zwaarder geraakt, net als het VK zelf. Dat rekende het IMF afgelopen week uit. De EU zou in totaal een economisch verlies van 1,5 procent moeten verwerken, ofewel ruim 200 miljard euro.
17/07/2018
Zakelijke kansen rond wereldtentoontelling Dubai Expo 2020
​Nederlandse bedrijven kunnen goed zaken doen rond de bouw van de wereldtentoontstelling Expo 2020 in Dubai. De Europese aanbesteding voor het Nederlandse paviljoen is gestart. Daarnaast heeft de organisatie van de Expo zich eraan gecommitteerd 20 procent van de contracten aan het (inter-)nationale mkb te gunnen.
17/07/2018
Ondernemersenquête over criminaliteit
De overheid en het bedrijfsleven werken samen in het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) om criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Alles wat zij doen moet goed aansluiten bij de laatste ontwikkelingen bij ondernemers. Daarom willen zij graag van ondernemers horen welke onderwerpen of thema's het NPC de komende jaren moet aanpakken. Ondernemers kunnen hiervoor een korte enquête invullen.
16/07/2018
Door banenafspraak weer meer werk voor mensen met beperking
​Alle werkgevers samen hebben weer ruimschoots meer banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking dan is afgesproken. Werkgevers hebben vorig jaar bijna 37.000 extra banen voor hun rekening genomen. Dat zijn er bijna vierduizend meer dan volgens de banenafspraak afgesproken was. Werkgevers van de overheid hebben hun doelstelling opnieuw niet gehaald. Wel hebben zij het aantal extra banen in een jaar tijd bijna weten te verdubbelen.
16/07/2018
Bewust inspanning leveren voor topvrouwen loont
​Opnieuw hebben bedrijven die het charter Talent naar de Top hebben ondertekend meer topvrouwen benoemd in raden van bestuur en commissarissen. Dat blijkt uit de Monitor Talent naar de Top, die is aangeboden aan minister Kaag (Buitenlandse Zaken). Bij de 262 aangesloten organisaties is het aandeel topvrouwen in raden van bestuur en commissarissen met 3,8 en 2,5 procentpunt toegenomen.
16/07/2018
Duurzame IT (hardware)
​IT is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bedrijfsvoering. Maar door dit belang wordt het vaak als laatste aangepakt om te verduurzamen. Dit heeft deels te maken met de beschikbaarheid van duurzame producten en deels met het gebruik ervan en de (veronderstelde) behoefte van de gebruiker ("ik moet de nieuwste variant").
06/07/2018
Gevolgen bij ontslag voor werkgevers verbeterd
​De Tweede Kamer stemde donderdag 5 juli in met een wetsvoorstel dat de gevolgen bij ontslag op een aantal punten verbetert voor met name het midden- en kleinbedrijf. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met het nieuwe wetsvoorstel en hebben zich hier de afgelopen jaren dan ook hard voor gemaakt.
03/07/2018
Milieuzones: twee varianten voor diesels
Bezitters van een personenauto die rijdt op diesel, kunnen op twee manieren te maken krijgen met een milieuzone in Nederland. Gemeenten die een milieuzone zouden willen invoeren, krijgen de mogelijkheid om auto's ouder dan 15 jaar of ouder dan 20 jaar in hun zone te weigeren. Benzineauto's zijn geen onderdeel van de harmonisering van milieuzones. Bovendien besluit iedere gemeente zelf of er een milieuzone wordt ingevoerd.
03/07/2018
Actieplan voor het midden- en kleinbedrijf
​De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken (EZK) ingestemd met het actieplan voor het midden- en kleinbedrijf (mkb), het MKB-Actieplan. De afgelopen maanden maakte de staatssecretaris een mkb-tour door Nederland en sprak met ondernemers over hun drie grootste uitdagingen: personeel, digitalisering en financiering. Het MKB-actieplan helpt met oplossingen hiervoor. Het kabinet stelt tot en met 2021 hiervoor 200 miljoen euro beschikbaar.
27/06/2018
Keurmerk veilig ondernemen beter samenwerken
Bedrijventerreinen Noorderpoort, Tradeport Venlo en Trade Port Zuid te Venlo hebben opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar de samenwerking om de veiligheid te verbeteren al langer loopt. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en evt. andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken.
26/06/2018
Aanpak krapte op de arbeidsmarkt
Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Maar de bloeiende economie onderstreept vooral de noodzaak om in actie te komen en de onderliggende problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken namens het kabinet in zijn brief "Aanpak krapte op de arbeidsmarkt".
26/06/2018
(Basis)maatregelen nemen tegen digitale dreiging
​De omvang en ernst van een digitale dreiging in Nederland is groot en zal in de toekomst alleen maar toenemen. Ondernemers nemen echter nog niet genoeg maatregelen om cyberaanvallen af te weren. Dat is de conclusie van het rapport Cybersecuritybeeld Nederland 2018, dat het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs publiceerde.
22/06/2018
Limburgse A73 op de schop deze zomer
​Er wordt flink gewerkt aan de A73 in Limburg deze zomer. Tijdens 4 weekendafsluitingen in juli en 1 weekafsluiting in augustus wordt onderhoud uitgevoerd tussen Belfeld en knooppunt Tiglia en tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen. Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen en extra reistijd.
20/06/2018
Limburg Fonds: Het Beste Idee vóór Limburg
Tijdens een spannende finale van de LWV Challenge mocht "Limburg Fonds" op 19 juni de grote prijs in ontvangst nemen en mogen ze zich officieel 'het beste idee vóór Limburg' noemen. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt € 25.000,- om het idee te gaan realiseren. Ook het publiek kon een winnaar aanwijzen die € 10.000,- krijgt voor de realisatie.
19/06/2018
Limburgse lessen voor het Noorden
​De sluiting van de mijnen vijftig jaar geleden en de daarop volgende transformatie van de Limburgse economie, heeft belangrijke lessen opgeleverd voor heel Nederland. 'Juist die lessen dreigen we nu voor bijvoorbeeld Groningen te vergeten', aldus Hans de Boer. Die waarschuwing sprak Hans de Boer -voorzitter van VNO-NCW- uit bij de viering van het 100-jarig bestaan van de Limburgse zustervereniging LWV.
13/06/2018
Giel Braun nieuwe voorzitter LWV
​Tijdens de algemene ledenvergadering op 13 juni 2018 is Giel Braun benoemd tot voorzitter van de LWV. Giel Braun neemt de voorzittershamer over van Jan Zuidam, die na 8 jaar voorzitterschap stopt. Het nieuwe voorzitterschap zal ingaan op 19 juni 2018 bij de Limburg Happening ter ere van het 100 jarig bestaan van de LWV.
29/05/2018
Limburgse werkgevers: forse impact van digitalisering op werkzaamheden
Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van hun eigen medewerkers. Meer dan ooit is er aandacht voor de impact van digitalisering op de werkzaamheden. De digitale vaardigheden van werknemers in de niet-commerciële sector blijven echter achter bij de commerciële sector. Dit blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor
25/05/2018
AVG, ben jij er klaar voor?
​Op 25 mei trad de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Maar veel ondernemers hebben de deadline van deze nieuwe privacywet niet gehaald. 'De wet is te complex voor veel ondernemers.'
18/05/2018
Privacy in spotlight tijdens Arbeidsrecht congres in Eindhoven op 7 juni
Tijdens de tiende editie van het Arbeidsrecht Congres is Thijs Drouen, directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering bij de Autoriteit Persoonsgegevens, expert spreker. Met het thema Privacy en Arbeid staat het congres op 7 juni aanstaande volledig in het teken van de impact van de AVG op het HR beleid van organisaties.
16/05/2018
Inschrijving Limburg Export Award 2018 geopend
​Dit jaar wordt voor de dertiende keer in successie de Limburg Export Award uitgereikt. De inschrijving voor deze prestigieuze prijs is sinds vandaag geopend voor Limburgse ondernemers die grensoverschrijdend zakendoen. De winnaar ontvangt onder meer een geldprijs van € 10.000.
27/04/2018
Limburg Happening
​In het jaar van 'het Limburgs ondernemen' staat de ondernemer centraal. Ook tijdens deze feestelijke editie van de Limburg Happening bieden wij ondernemers het podium. Youngpreneurs nemen ons mee naar 'het bedrijf van de toekomst'. Ook zal deze middag de winnaar worden uitgeroepen van de LWV Challenge. Jouw stem kan bijdragen aan het winnende idee.
27/04/2018
Bestaat jouw bedrijf 100 jaar of langer?
De LWV bestaat dit jaar 100 jaar. Een hele prestatie vinden wij zelf. Wij zijn dan ook extra trots op onze leden die 100 jaar of langer bestaan. Bestaat jouw bedrijf 100 jaar of langer? Wij willen je graag verrassen. Meld je dan bij ons door een mail te sturen naar: litjens@lwv.nl.
26/04/2018
Zuyd Hogeschool tekent samenwerking met LWV
Per 1 mei is Zuyd Hogeschool sponsor van de LWV. Huub Narinx: "Wij zijn trots dat we Zuyd Hogeschool hebben mogen toevoegen aan onze sponsors. Wij vinden het belangrijk dat onderwijs en arbeidsmarkt goed op elkaar aansluiten en juichen deze samenwerking dan ook toe.
26/04/2018
Brexit on tour
Ondernemers worden tijdens de bijeenkomsten kort bijgepraat over de laatste stand van zaken door vertegenwoordigers van de Rijksoverheid, VNO-NCW, MKB-Nederland en bijvoorbeeld Europarlementariërs uit uw regio. Aansluitend vindt een gesprek plaats met experts van banken, de douane, Evofenedex en tal van anderen. Ondernemers kunnen hier terecht met al hun vragen, om zo te zorgen dat zij optimaal voorbereid zijn op de Brexit.
20/04/2018
Waterschapsbestuurders gezocht
In maart 2019 zijn er weer waterschapsverkiezingen. De Kamer van Koophandel benoemt de bestuurders voor de zetels, die de belangen van het bedrijfsleven in het waterschapsbestuur vertegenwoordigen. Deze benoeming gebeurt via een open kandidaatstelling. In dat kader zoekt de KvK kandidaten, die affiniteit hebben met het bedrijfsleven en het waterschap. VNO-NCW en MKB-Nederland en LWV werken nauw samen met de Kamer van Koophandel en roepen hun leden op zich kandidaat te stellen en/of kandidaten in hun netwerk aan te dragen.
13/04/2018
Onderzoek naar netwerken in het MKB
In deze studie is specifiek onderzocht wat de bijdrage is van netwerken aan exploratieve en exploitatieve innovatie. Exploratieve innovatie gaat ervan uit dat bedrijven op zoek zijn naar radicaal nieuwe producten en/of diensten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van LED, LWV en VKW Limburg met als onderzoeksvragen de kenmerken van het netwerk van MKB-bedrijven in de Zuid-Limburg (structuur: relaties, aard van relaties), de motieven voor samenwerking en de effecten daarvan.
11/04/2018
'Geen balans in Wet Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees'
Werkgeversorganisaties zijn ontevreden over de inhoud van het concept-wetsvoorstel "Arbeidsmarkt in balans" van minister Koolmees. Anders dan in het regeerakkoord aangekondigd wordt het werkgeverschap hiermee niet aantrekkelijker. Alle vormen van tijdelijke arbeid worden duurder en in sectoren die hier afhankelijk
07/04/2018
Help ons aanbestedingen bij gemeenten verbeteren
Overheden besteden dagelijks allerlei producten, diensten en werken aan. Dit doen overheden om maatschappelijke doelen te realiseren op het vlak van zorg, bereikbaarheid, het aanbieden van sportfaciliteiten, maar ook veiligheid. Daarnaast wordt natuurlijk ook voor de eigen overheidsorganisatie aanbestedingen in de markt gezet. Bij elke aanbesteding worden één of meerdere ondernemers gevraagd om zich in te schrijven.
06/04/2018
Conny Vluggen Topvrouw 2018
​Conny Vluggen - Managing Director van Koma KTI BV uit Roermond, heeft op 5 april jl. tijdens een avondvullend programma in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond de award voor ‘Topvrouw Limburg 2018’ gewonnen. Visie, innovatie, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten waren de criteria waaraan de topvrouw moet voldoen.
06/04/2018
Naomi Lonwijk, Detechco Skills over zichtbaarheid van topvrouwen
Nederland keldert op de ranglijst gelijkheid tussen man en vrouw. Het aantal vrouwelijke bestuurders is de laatste jaren afgenomen in plaats van toegenomen. Twee bedrijven voldoen nu aan het streefgetal van 30% vrouwen in Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Zomaar een paar uitspraken die de afgelopen periode voorbij zijn gekomen in de media. Het is niet goed gesteld met de zichtbaarheid van topvrouwen.
02/04/2018
Nieuwe samenwerking LWV en WCM Zuid
​Het nieuwe regionale innovatienetwerk World Class Maintenance Zuid is officieel gestart tijdens Limburg Unlimited op 28 maart in het MECC Maastricht. Initiatiefnemers Brightlands, Sabic, Sitech Services, Stork, Spie, USG, World Class Maintenance en de Limburgse Werkgevers Vereniging hebben zich verenigd in dit nieuwe platform WCM Zuid. Het doel is om door samenwerking duurzaamheid en innovaties in asset management op te starten en te versnellen.
29/03/2018
MSM tekent samenwerking met LWV
​De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en Maastricht School of Management (MSM) slaan de handen ineen. Tijdens Limburg Unlimited op 29 maart 2018 onderkennen beide partijen een gezamenlijke intentie tot samenwerking om het duurzame sociale en economische ondernemingsklimaat in Limburg te bevorderen.
24/03/2018
Brandbrief aan Rutte
De overheid mag ondernemerschap niet in de kiem smoren. Dat schrijft een groep Nederlandse ondernemers aan premier Rutte in een brandbrief. Zij noemen de fors hogere ondernemersrendementsbelasting uit het regeerakkoord 'een boete op ondernemen'. Maar ook gemeenten zien ondernemers steeds vaker als melkkoe. De briefschrijvers, die benadrukken dat ondernemers de basis leggen voor de Nederlandse welvaart, roepen het kabinet op om (belasting)box 2 voor ondernemers en ondernemend vermogen ongemoeid te laten.
22/03/2018
Digitaal platform en subsidies voor bedrijven
Onze samenleving en economie zijn de afgelopen twintig jaar in recordtempo gedigitaliseerd. Dit biedt veel kansen, maar vraagt ook om maatregelen tegen de risico's. Alleen wanneer de digitale veiligheid goed op orde is, kunnen kansen optimaal worden benut. Veel bedrijven weten echter nog onvoldoende hoe zich te wapenen tegen de cyberdreigingen die hen boven het hoofd hangen. Hierdoor zijn hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar voor cybercriminelen.
22/03/2018
Futurize your business van start op 10 april a.s.
Voortdurend innoveren is van belang om aan zet te blijven in deze veranderende wereld. LWV zet zich in om leden te inspireren meer aan innovatie te doen. Vanuit die gedachte start het expertisecentrum Kennis en Innovatie met het thema: Futurize your business. Het programma bestaat uit 4 blokken met als thema’s
16/03/2018
Actieplan Door Inzicht aan de Slag
​De drie Limburgse arbeidsmarktregio's, UWV en LWV hebben hun actieplan "Door Inzicht aan de Slag!" aangeboden aan gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen. De noodzaak voor het opstellen van het actieplan is enerzijds gelegen in het feit dat veel werkgevers moeite hebben om hun vacatures in te vullen; de krapte in sommige sectoren neemt al ernstige vormen aan.
07/03/2018
Privacy versus goed werkgeverschap, een knellend probleem
Werkgevers komen in de knel door de beperkingen die zij door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op basis van de privacywetgeving krijgen opgelegd wanneer het gaat om de verwerking van de (gezondheids)gegevens van medewerkers. VNO-NCW heeft een pamflet naar de Tweede Kamer en bewindslieden gestuurd dat situaties beschrijft waar ondernemers tegenaan lopen als ze invulling willen geven aan verantwoordelijkheden op het gebied van re-integratie, 100000 banen of veiligheid versus privacy en de eisen van de toezichthouder.
28/02/2018
Laagcalorisch gasverbruik
​In januari is het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gestart met het aanschrijven van een groep van zo’n 200 industriële grootverbruikers van laagcalorisch gas (Groningengas). Hierin is o.a. aangekondigd dat het ministerie op korte termijn met eenieder in gesprek gaat om tot gezamenlijke afspraken te komen over de stappen die gezet kunnen worden om het verbruik van Groningengas op korte termijn uit te faseren (ultimo 2022).
23/02/2018
Limburgs Energie Akkoord
De Limburgse Werkgevers Vereniging heeft met 11 grote fabrikanten, de Provincie, gemeente Maastricht en de directeur van chemieterrein Chemelot, het Limburgse Energie Akkoord ondertekend. Binnen het LEA gaan de partijen samenwerken m.b.t. de omschakeling naar productiemethodes waarbij veel minder broeikasgassen vrijkomen.
22/02/2018
Slotevent De Limburgse Versnellingstafels
​De Limburgse Versnellingstafels Slot Event op 1 maart a.s. bij de LWV in Roermond. Voor alle Limburgse MKB-ers, jonge ondernemers, start-ups, ZZP-ers en ondernemende mensen. In de afgelopen periode hebben weer zo'n 60 Limburgse ondernemers samen geïnnoveerd aan 6 Versnellingstafels.
09/02/2018
Opinieblad Forum: Intrekken aanbesteding = ondernemersrisico? Mooi niet!
De overheid maakt soms een potje van aanbesteding. Want wat als een ondernemer bloed, zweet en tranen heeft gestoken in een aanbesteding voor een overheidsopdracht die uiteindelijk helemaal niet doorgaat? 4 ondernemers vertellen over de schade die ze daardoor opliepen.
07/02/2018
De Nederlandsche Bank waarschuwt voor phishing mail na DDoS-aanvallen
​De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt tegen e-mails die van een bank lijken te komen, de zogenoemde phishing mail. Daarin wordt de ontvanger gevraagd om gegevens in te voeren, zoals pincodes en bankrekeningnummers. Na een incident als de recente DDoS-aanvallen op de banken en andere instanties spelen criminelen daar vaak op in met een variatie aan dit soort hengelberichtjes.
07/02/2018
Commissie publiceert richtsnoeren voor implementatie van AVG
De Europese Commissie heeft onlangs richtsnoeren gepubliceerd die een soepele toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten bevorderen. De voorbereidingen op de nieuwe regels voor de bescherming van gegevens gaan niet in iedere lidstaat even snel. Met deze richtsnoeren wil de Commissie ervoor zorgen dat op 25 mei, wanneer de verordening in werking treedt, de bevoegde nationale autoriteiten en bedrijven in de gehele EU voorbereid zijn.
02/02/2018
Doe mee met de sociale innovatie monitor 2018
Sociale innovatie is een containerbegrip dat betrekking heeft op thema's als open innovatie, slimmer werken, leren op het werk, het nieuwe werken, maatschappelijk ondernemen en service innovatie. Het doel van deze Monitor is om in beeld te brengen hoe sociale innovatie zich over tijd ontwikkelt bij bedrijven in Limburg.
02/02/2018
12 miljoen euro extra voor start-ups zorg
Startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen kunnen rekenen op meer subsidiegeld. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken en Klimaat investeren 12 miljoen euro in drie fondsen in de zogenoemde SEED Capital-regeling: Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorg Innovaties II. De bekendmaking valt in de nationale E-healthweek.
02/02/2018
VNO-NCW: Bedrijven investeren wél in r&d
De ontwikkelingen in technologie gaan razendsnel en de vraagstukken waarmee bedrijven bezig zijn, zijn zo complex en vragen om zo veel verschillende disciplines, dat bedrijven genoodzaakt zijn hun onderzoek en ontwikkeling (r&d) anders te organiseren. Bovendien vraagt de markt vaak sneller en eerder om nieuwe innovaties. Dat maakt dat de tijd van grote onderzoekscentra zoals het NatLab en Bel Labs inderdaad tot het verleden behoort, aldus de ondernemingsorganisaties.
31/01/2018
LWV 100 jaar - Het jaar van het Limburgs ondernemen
Dat ondernemen een kwestie is van vooruitkijken geldt binnen de LWV al sinds haar oprichting. Directeur Huub Narinx kijkt altijd vooruit, maar vergeet daarbij allerminst de cultuurhistorische wortels waaruit de werkgeversorganisatie voortkomt. In de bijna 100 jaar dat de LWV bestaat is de samenleving weliswaar complexer geworden, maar de collectieve verantwoordelijkheid is onveranderd sterk gebleven. Wat vroeger saamhorigheid werd genoemd, vangen we tegenwoordig onder de ontzuilde noemers
30/01/2018
Campagne #BazenvanhetMBO
Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Arcus College en ROC Leeuwenborgh bundelen hun krachten om het imago van het middelbaar beroepsonderwijs te verbeteren. Hiervoor is de tweejarige campagne #BazenvanhetMBO gestart. Tijdens de campagne wordt het belang van mbo-opleidingen en met name hun studenten benadrukt. Door middel van social media, blogs en een reeks video’s, verzameld op de website bazenvanhetmbo.nl
30/01/2018
IJsland laat Nederlandse vrouwen beslagen ten ijs komen
Ze waren tegen, de vrouwelijke ondernemers van IJsland. Maar nu de quotumwet er eenmaal is, zijn ze om. "Ik geef toe," zegt Guðrún Hafsteinsdóttir, president of the Federation of Islandic Industries, de zusterorganisatie van VNO-NCW, "ik was faliekant tegen, maar de quotumwet heeft de samenstelling van de raden van bestuur in het bedrijfsleven evident veranderd in een ongelooflijk korte periode. De directies zijn divers geworden en de kwaliteit van hun beslissingen is daardoor verbeterd."
26/01/2018
hulpbijbrexit.nl van start
Vandaag is de campagne Hulbijbrexit.nl van start gegaan Dat maakten Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) en Simon Smits (Nederlandse ambassadeur in het VK) vandaag bekend tijdens een speciaal evenement over de Brexit voor honderden ondernemers in de Haagse Malietoren.
23/01/2018
Live stream over Brexit
2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. ‘Hope for the best, prepare for the worst’, is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar. Op 26 januari zal een Brexit-bedrijfsleven seminar te volgen zijn via livestream.
22/01/2018
Brexit - Facts, not fairy tales
​Er is dit jaar nog geen formele Brexit-onderhandelingsronde geweest. De beweging op het Brexit dossier zit dus vooral in het politieke manoevreren. En dat gebeurt volop. Eerst was er de voormalige UKIP voorman Nigel Farage die de koppen haalde door eerst te zeggen dat hij wel een tweede referendum over Brexit zag zitten ‘om van het gezeur van de Remainers af te zijn’, en de dag erna twijfel uitte of dat referendum nog wel gewonnen zou worden.
18/01/2018
2017: 200 miljoen extra voor opleiding werkenden
​In 2017 hebben werkgevers 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden. Het betreft geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terecht komt bij ongeveer 400.000 werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen. Dit blijkt uit een inventarisatie van werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van werkgevers.
15/01/2018
Bent u voorbereid op de komst van de AVG?
Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Zowel op het gebied van HR (personeelsdossiers), marketing (contactpersonen) als bij IT-beveiliging is sprake van verwerking van persoonsgegevens. Ook een klantenbestand valt onder de definitie van een verzameling persoonsgegevens. ​Op 25 mei 2018 zal de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gaan. Deze verordening vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze verandering zal
15/01/2018
8 tips voor ondernemers om je voor te bereiden op de Brexit
​Voor ondernemers kan de Brexit verstrekkende gevolgen hebben. Van nieuwe importtarieven, chaos in de havens, tot oneerlijke concurrentie vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hoe bereid je je daar op voor ondanks alle onzekerheid? Om te zorgen dat je overal aan denkt hebben we 8 simpele tips op een rijtje gezet om alvast aan de slag te gaan. Komende maanden zullen we deze tips verder uitbreiden en aanpassen aan de laatste stand van zaken in de onderhandelingen.
11/01/2018
Arbeidsmarkt grootste uitdaging in 2018
​Limburg komt verder tot bloei. De werkgelegenheid in de provincie groeit dit jaar naar verwachting met 20.000 banen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst sprak Ondernemend Limburg uit dat de grootste uitdaging het vinden van gekwalificeerd personeel zal zijn in het komende jaar.
04/01/2018
2018, een cruciaal jaar voor Brexit
2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. ‘Hope for the best, prepare for the worst’, is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar. VNO-NCW organiseert een speciale bijeenkomst hierover samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat op vrijdagmiddag 26 januari 2018.
03/01/2018
Meer zakelijke rolmodellen voor vrouwen graag!
​Nederland keldert op de ranglijst gelijkheid tussen man en vrouw. Het aantal vrouwelijke bestuurders is de laatste jaren afgenomen in plaats van toegenomen. Twee bedrijven voldoen nu aan het streefgetal van 30% vrouwen in Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Zomaar een paar uitspraken die de afgelopen periode voorbij zijn gekomen in de media. Beste topvrouwen in

 Meer nieuws...

December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Maart 2018
Februari 2018
Januari 2018
Berichten uit voorgaande jaren