U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  Nieuws

Skip Navigation Linksnieuws

                                                                                                   

 Nieuwsberichten

14/02/2020
Doe mee aan het onderzoek internationale werkemers
De LWV maakt deel uit van de taskforce Internationale Werknemers. De Task Force doet onderzoek naar de internationalisering van de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van werkgevers en internationale medewerkers op het gebied van wonen. Doel van dit onderzoek is het beleid van gemeenten en provincie beter te laten aansluiten op de ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Graag vragen wij je medewerking aan het onderzoek van de Task Force
12/02/2020
Informatie over het Coronavirus voor ondernemers
Het Coronavirus woedt nu in China en het aantal besmettingsgevallen in andere delen van de wereld neemt toe. Dit heeft uiteenlopende en deels onbekende gevolgen voor Nederlandse ondernemers op zowel korte als lange termijn. Om ondernemers een helpende hand te bieden, heeft VNO-NCW deze
30/01/2020
Vacatures binnen LWV
In verband met onze groei en ambities zijn wij op zoek naar een ondernemende relatiebeheerder en een marketing-, communicatie en event manager. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.
24/01/2020
Arbeidsmarkt van de toekomst vraagt om evenwichtige oplossingen
​De LWV deelt met commissie Borstlap dat doorgeslagen flex om oplossingen vraagt, maar tijdelijk werk en ondernemerschap zwaarder belasten is niet de route. Het is niet juist ondernemers gelijk te behandelen als andere werkenden, terwijl zij bestaansrisico's geheel voor eigen rekening nemen. Goed te
16/01/2020
Fasewisselinge project N280 Roermond
In de nacht van donderdag 23 januari op vrijdag 24 januari a.s. wordt gestart met de volgende fase van de verdiepte ligging van de N280, ten westen van de Wilhelminasingel in Roermond. Dat heeft gevolgen voor het verkeer, dat op sommige punten anders moet gaan rijden. Dit is een belangrijke fasewisseling voor het verkeer op de N280 en vooral voor jou als en weggebruiker.
14/01/2020
Win een plek in het Nederlandse paviljoen op Dubai Expo 2020
​Innovatieve Nederlandse bedrijven in de voedsel-, water- en energiesector kunnen meestrijden om een plek in het Nederlandse paviljoen van de Dubai Expo 2020. De Netherlands Business Council UAE (NBC) roept bedrijven op om zich aan te melden voor deze nieuwe NBC 2020 Award. De prijsuitreiking biedt een platform aan innovatieve bedrijven die hun producten of diensten willen ontplooien in de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en waar zij zich kunnen verbinden met de meer dan tweehonderd leden van de NBC in de Verenigde Arabische Emiraten.
14/01/2020
Aanbevelingen om Nederland voor te bereiden op drogere zomers
​De extreem droge zomer van 2018 en de droogte die dit jaar voortduurde in Oost- en Zuid-Nederland hebben ons waterbeheer op de proef gesteld. Bij de ruimtelijke inrichting van Nederland moeten we daarom meer rekening houden met de beschikbaarheid van zoetwater. Ook moeten waterbeheerders zich beter voorbereiden op drogere zomers. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de beleidstafel Droogte die minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vorig jaar instelde. In het eindrapport staan nu 46 aanbevelingen daarvoor.
09/01/2020
Brabant, Zeeland en Limburg slaan handen ineen voor prioritering infrastructuur
​Met een gedeelde visie op infrastructuur in Zuid-Nederland willen VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) samen met de betrokken provincies de bereikbaarheid van de regio versterken. De ondernemingsverenigingen bespraken deze gedeelde visie onlangs tijdens een overleg met gedeputeerden van de provincies Zeeland, Brabant én Limburg.
08/01/2020
Ondernemend Limburg: ‘Stop het doemdenken, we staan er sterk voor!’
Ondernemend Limburg bestempelt 2020 als het jaar van de extra versnelling. Dit betekent niet alleen een tandje erbij voor de ondernemers, maar ook voor de verschillende overheden. Deze overheden zorgen namelijk voor de randvoorwaarden. 'De Limburgse economie staat er in algemene zin goed voor, maar we zijn nooit klaar. De politiek staat aan de lat en daarover blijven we in gesprek', stelt Léon Faassen, voorzitter van Ondernemend Limburg.

 Meer nieuws...

Februari 2020
Januari 2020
Berichten uit voorgaande jaren