U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  Nieuws

Skip Navigation Linksnieuws

                                                                                                   

 Nieuwsberichten

09/02/2018
Opinieblad Forum: Intrekken aanbesteding = ondernemersrisico? Mooi niet!
De overheid maakt soms een potje van aanbesteding. Want wat als een ondernemer bloed, zweet en tranen heeft gestoken in een aanbesteding voor een overheidsopdracht die uiteindelijk helemaal niet doorgaat? 4 ondernemers vertellen over de schade die ze daardoor opliepen.
07/02/2018
De Nederlandsche Bank waarschuwt voor phishing mail na DDoS-aanvallen
​De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt tegen e-mails die van een bank lijken te komen, de zogenoemde phishing mail. Daarin wordt de ontvanger gevraagd om gegevens in te voeren, zoals pincodes en bankrekeningnummers. Na een incident als de recente DDoS-aanvallen op de banken en andere instanties spelen criminelen daar vaak op in met een variatie aan dit soort hengelberichtjes.
07/02/2018
Commissie publiceert richtsnoeren voor implementatie van AVG
De Europese Commissie heeft onlangs richtsnoeren gepubliceerd die een soepele toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten bevorderen. De voorbereidingen op de nieuwe regels voor de bescherming van gegevens gaan niet in iedere lidstaat even snel. Met deze richtsnoeren wil de Commissie ervoor zorgen dat op 25 mei, wanneer de verordening in werking treedt, de bevoegde nationale autoriteiten en bedrijven in de gehele EU voorbereid zijn.
02/02/2018
Doe mee met de sociale innovatie monitor 2018
Sociale innovatie is een containerbegrip dat betrekking heeft op thema's als open innovatie, slimmer werken, leren op het werk, het nieuwe werken, maatschappelijk ondernemen en service innovatie. Het doel van deze Monitor is om in beeld te brengen hoe sociale innovatie zich over tijd ontwikkelt bij bedrijven in Limburg.
02/02/2018
12 miljoen euro extra voor start-ups zorg
Startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen kunnen rekenen op meer subsidiegeld. De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken en Klimaat investeren 12 miljoen euro in drie fondsen in de zogenoemde SEED Capital-regeling: Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorg Innovaties II. De bekendmaking valt in de nationale E-healthweek.
02/02/2018
VNO-NCW: Bedrijven investeren wél in r&d
De ontwikkelingen in technologie gaan razendsnel en de vraagstukken waarmee bedrijven bezig zijn, zijn zo complex en vragen om zo veel verschillende disciplines, dat bedrijven genoodzaakt zijn hun onderzoek en ontwikkeling (r&d) anders te organiseren. Bovendien vraagt de markt vaak sneller en eerder om nieuwe innovaties. Dat maakt dat de tijd van grote onderzoekscentra zoals het NatLab en Bel Labs inderdaad tot het verleden behoort, aldus de ondernemingsorganisaties.
31/01/2018
LWV 100 jaar - Het jaar van het Limburgs ondernemen
Dat ondernemen een kwestie is van vooruitkijken geldt binnen de LWV al sinds haar oprichting. Directeur Huub Narinx kijkt altijd vooruit, maar vergeet daarbij allerminst de cultuurhistorische wortels waaruit de werkgeversorganisatie voortkomt. In de bijna 100 jaar dat de LWV bestaat is de samenleving weliswaar complexer geworden, maar de collectieve verantwoordelijkheid is onveranderd sterk gebleven. Wat vroeger saamhorigheid werd genoemd, vangen we tegenwoordig onder de ontzuilde noemers
30/01/2018
Campagne #BazenvanhetMBO
Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Arcus College en ROC Leeuwenborgh bundelen hun krachten om het imago van het middelbaar beroepsonderwijs te verbeteren. Hiervoor is de tweejarige campagne #BazenvanhetMBO gestart. Tijdens de campagne wordt het belang van mbo-opleidingen en met name hun studenten benadrukt. Door middel van social media, blogs en een reeks video’s, verzameld op de website bazenvanhetmbo.nl
30/01/2018
IJsland laat Nederlandse vrouwen beslagen ten ijs komen
Ze waren tegen, de vrouwelijke ondernemers van IJsland. Maar nu de quotumwet er eenmaal is, zijn ze om. "Ik geef toe," zegt Guðrún Hafsteinsdóttir, president of the Federation of Islandic Industries, de zusterorganisatie van VNO-NCW, "ik was faliekant tegen, maar de quotumwet heeft de samenstelling van de raden van bestuur in het bedrijfsleven evident veranderd in een ongelooflijk korte periode. De directies zijn divers geworden en de kwaliteit van hun beslissingen is daardoor verbeterd."
26/01/2018
hulpbijbrexit.nl van start
Vandaag is de campagne Hulbijbrexit.nl van start gegaan Dat maakten Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Mona Keijzer (Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat) en Simon Smits (Nederlandse ambassadeur in het VK) vandaag bekend tijdens een speciaal evenement over de Brexit voor honderden ondernemers in de Haagse Malietoren.
23/01/2018
Live stream over Brexit
2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. ‘Hope for the best, prepare for the worst’, is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar. Op 26 januari zal een Brexit-bedrijfsleven seminar te volgen zijn via livestream.
22/01/2018
Brexit - Facts, not fairy tales
​Er is dit jaar nog geen formele Brexit-onderhandelingsronde geweest. De beweging op het Brexit dossier zit dus vooral in het politieke manoevreren. En dat gebeurt volop. Eerst was er de voormalige UKIP voorman Nigel Farage die de koppen haalde door eerst te zeggen dat hij wel een tweede referendum over Brexit zag zitten ‘om van het gezeur van de Remainers af te zijn’, en de dag erna twijfel uitte of dat referendum nog wel gewonnen zou worden.
18/01/2018
2017: 200 miljoen extra voor opleiding werkenden
​In 2017 hebben werkgevers 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden. Het betreft geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terecht komt bij ongeveer 400.000 werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen. Dit blijkt uit een inventarisatie van werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van werkgevers.
15/01/2018
Bent u voorbereid op de komst van de AVG?
Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Zowel op het gebied van HR (personeelsdossiers), marketing (contactpersonen) als bij IT-beveiliging is sprake van verwerking van persoonsgegevens. Ook een klantenbestand valt onder de definitie van een verzameling persoonsgegevens. ​Op 25 mei 2018 zal de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gaan. Deze verordening vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze verandering zal
15/01/2018
8 tips voor ondernemers om je voor te bereiden op de Brexit
​Voor ondernemers kan de Brexit verstrekkende gevolgen hebben. Van nieuwe importtarieven, chaos in de havens, tot oneerlijke concurrentie vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hoe bereid je je daar op voor ondanks alle onzekerheid? Om te zorgen dat je overal aan denkt hebben we 8 simpele tips op een rijtje gezet om alvast aan de slag te gaan. Komende maanden zullen we deze tips verder uitbreiden en aanpassen aan de laatste stand van zaken in de onderhandelingen.
11/01/2018
Arbeidsmarkt grootste uitdaging in 2018
​Limburg komt verder tot bloei. De werkgelegenheid in de provincie groeit dit jaar naar verwachting met 20.000 banen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst sprak Ondernemend Limburg uit dat de grootste uitdaging het vinden van gekwalificeerd personeel zal zijn in het komende jaar.
04/01/2018
2018, een cruciaal jaar voor Brexit
2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. ‘Hope for the best, prepare for the worst’, is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar. VNO-NCW organiseert een speciale bijeenkomst hierover samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat op vrijdagmiddag 26 januari 2018.
03/01/2018
Meer zakelijke rolmodellen voor vrouwen graag!
​Nederland keldert op de ranglijst gelijkheid tussen man en vrouw. Het aantal vrouwelijke bestuurders is de laatste jaren afgenomen in plaats van toegenomen. Twee bedrijven voldoen nu aan het streefgetal van 30% vrouwen in Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Zomaar een paar uitspraken die de afgelopen periode voorbij zijn gekomen in de media. Beste topvrouwen in

 Meer nieuws...

Februari 2018
Januari 2018
Berichten uit voorgaande jaren