U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  Nieuws

Skip Navigation Linksnieuws

                                                                                                   

 Nieuwsberichten

31/03/2020
Nieuwe informatie over de NOW regeling
Vandaag is de inhoud van NOW-regeling gepresenteerd door minister Koolmees. Wij zijn blij dat de NOW-regeling verder bekend is en dat het loket voor ondernemers snel opengaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag. Wij hebben de nieuwe informatie voor je bekeken. Dit is wat je nu zeker moet weten over de NOW-regeling.
30/03/2020
Kabinet maakt in recordtijd twee regelingen vanwege coronacrisis
Het kabinet heeft in recordtijd twee regelingen in elkaar gezet om de economische schade van de corona crisis te beperken. Daarvoor verdienen ze een groot compliment. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op de bekend gemaakte regelingen voor zelfstandigen (TOZO) en de eenmalige tegemoetkoming voor gesloten sectoren (TOGS). Samen met de vakbeweging was door de ondernemersorganisaties twee weken geleden aangedrongen op dergelijke maatregelen. Wel zien de
26/03/2020
Impact coronacrisis zeer groot op bedrijfsleven in Limburg
MKB-Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) hebben samen met Parkmanagement Midden-Limburg, de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) en Ondernemend Venlo een onderzoek laten uitvoeren naar de impact van het coronavirus COVID-19 op het bedrijfsleven in Limburg.
26/03/2020
Extra maatregelen om handelsstromen op gang te houden
Door de corona-crisis wordt ook de internationale handel flink geraakt. Er komen minder orders binnen, bestaande orders worden ingetrokken en fabricage ligt stil door stokkende aanvoer van onderdelen (bijvoorbeeld uit China) of protectionisme dat de kop opsteekt. Dit terwijl een derde van ons nationaal inkomen, veel mkb'ers en ca. 2,3 miljoen banen afhankelijk zijn van internationale handel.
25/03/2020
Wanneer mag je een werknemer ziek melden? #coronavirus
​Wanneer is er sprake van ziekte door het coronavirus en kun je een werknemer ziekmelden? En wanneer moet je gebruik maken van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) (voorheen werktijdverkorting)? Lees het hier.
24/03/2020
Online oplichting tijdens coronacrisis
​De inperkingsmaatregelen rondom het coronavirus dwingen veel mensen om thuis te werken. Dat betekent automatisch dat veel overleg en afstemming online gebeurt. Criminelen proberen hiervan te profiteren door phishingmails en computervirussen te verspreiden. Dat vraagt om extra alertheid.
19/03/2020
Liquiditeit bevorderende maatregelen
Er zijn een aantal maatregelen die je als ondernemer kunt nemen om je liquiditeit te bevorderen. Dit gaat van terugvordering transitievergoedingen tot het sneller innen van lokale overheidsbetalingen. Maar ook uitstel van terugbetaling van leningen en lokale belastingen. Klik door om te zien wat er mogelijk is.
17/03/2020
Vraag en aanbod
Vraag en aanbod: laat ons weten wat je nodig hebt! Ondernemers weten als geen ander kansen te creëren en te verzilveren, ook in tijden van crisis. Dáár komt de waarde van het netwerk van de LWV écht tot uiting! Oplossingen zitten vaak in een verrassende hoek Waar de ene ondernemer een beroep moet doen op werktijdverkorting, kampt de andere juist met personeelstekort.
17/03/2020
Goede stappen kabinet om ondernemers te ondersteunen
Het kabinet onderneemt goede aanvullende stappen om ondernemers van heel klein tot groot te ondersteunen nu de coronacrisis zo hard doorzet,' dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op het zojuist gepresenteerde pakket extra maatregelen. Ook de LWV sluit zich hierbij aan. LWV-voorzitter Giel Braun: "De komende dagen moeten we met elkaar
16/03/2020
Informatie over het Coronavirus voor ondernemers
De maatregelen als gevolg van de Coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Veel bedrijven maken zich zorgen. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen. Sectoren als de toerisme, horeca en evenementen maar bijvoorbeeld ook sportscholen liggen nagenoeg
12/03/2020
4 Corona-scenario’s met maatregelen
Omdat de nood nu hard oploopt bij veel ondernemers hebben VNO-NCW en MKB-Nederland voor vier scenario's uitgewerkt met wat er moet gebeuren om te zorgen dat de economische gevolgen van het Corona-virus beheersbaar blijven. De scenario's lopen uiteen van een tijdelijke situatie tot het ondenkbare met langdurige en grootschalige uitval in grote delen van de economie. Veel van de
06/03/2020
Laat Limburg shinen in de innovatie top-100
De inschrijving van de KVK Innovatie top 100 2020 is weer gestart. Dit jaar is het de 15de editie en onze ambitie is om zeker 10 bedrijven vanuit Limburg in de top 100 te hebben. ​​Wil jij de zichtbaarheid van jouw bedrijf en jouw innovatie vergroten? Doe dan mee. Het levert je veel publiciteit op.​​
04/03/2020
Coronavirus: Bedrijfsleven alert maar geen paniek
Uit een enquête die de LWV deze week onder haar leden heeft uitgezet blijkt dat veel ondernemers zich voorbereid hebben om hun bedrijf/medewerkers te beschermen tegen het Coronavirus. Maar liefst 68% van de respondenten heeft maatregelen genomen, variërend van extra zeepdispensers (41%) tot beleid bij begroeting (34%) en het annuleren van buitenlandse trips (34%). 26% heeft medewerkers de mogelijkheid geboden om thuis te werken.
03/03/2020
Ingrid Thijssen volgt Hans de Boer op als voorzitter VNO-NCW
​Ingrid Thijssen (51) is door het dagelijks bestuur van VNO-NCW benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging VNO-NCW voor de komende drie jaar. Zij volgt per 1 juli aanstaande Hans de Boer op, die dan na twee periodes afscheid neemt. "We staan als land voor grote veranderingen, onder meer op het gebied van klimaat en energie en verdergaande digitalisering. Wij zien ook dat er tegelijkertijd spanningen zijn in de samenleving, met terechte zorgen van veel mensen over onder andere werk, wonen en inkomen.
14/02/2020
Doe mee aan het onderzoek internationale werkemers
De LWV maakt deel uit van de taskforce Internationale Werknemers. De Task Force doet onderzoek naar de internationalisering van de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van werkgevers en internationale medewerkers op het gebied van wonen. Doel van dit onderzoek is het beleid van gemeenten en provincie beter te laten aansluiten op de ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Graag vragen wij je medewerking aan het onderzoek van de Task Force
30/01/2020
Vacatures binnen LWV
In verband met onze groei en ambities zijn wij op zoek naar een ondernemende relatiebeheerder en een marketing-, communicatie en event manager. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.
24/01/2020
Arbeidsmarkt van de toekomst vraagt om evenwichtige oplossingen
​De LWV deelt met commissie Borstlap dat doorgeslagen flex om oplossingen vraagt, maar tijdelijk werk en ondernemerschap zwaarder belasten is niet de route. Het is niet juist ondernemers gelijk te behandelen als andere werkenden, terwijl zij bestaansrisico's geheel voor eigen rekening nemen. Goed te
16/01/2020
Fasewisselinge project N280 Roermond
In de nacht van donderdag 23 januari op vrijdag 24 januari a.s. wordt gestart met de volgende fase van de verdiepte ligging van de N280, ten westen van de Wilhelminasingel in Roermond. Dat heeft gevolgen voor het verkeer, dat op sommige punten anders moet gaan rijden. Dit is een belangrijke fasewisseling voor het verkeer op de N280 en vooral voor jou als en weggebruiker.
14/01/2020
Win een plek in het Nederlandse paviljoen op Dubai Expo 2020
​Innovatieve Nederlandse bedrijven in de voedsel-, water- en energiesector kunnen meestrijden om een plek in het Nederlandse paviljoen van de Dubai Expo 2020. De Netherlands Business Council UAE (NBC) roept bedrijven op om zich aan te melden voor deze nieuwe NBC 2020 Award. De prijsuitreiking biedt een platform aan innovatieve bedrijven die hun producten of diensten willen ontplooien in de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en waar zij zich kunnen verbinden met de meer dan tweehonderd leden van de NBC in de Verenigde Arabische Emiraten.
14/01/2020
Aanbevelingen om Nederland voor te bereiden op drogere zomers
​De extreem droge zomer van 2018 en de droogte die dit jaar voortduurde in Oost- en Zuid-Nederland hebben ons waterbeheer op de proef gesteld. Bij de ruimtelijke inrichting van Nederland moeten we daarom meer rekening houden met de beschikbaarheid van zoetwater. Ook moeten waterbeheerders zich beter voorbereiden op drogere zomers. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de beleidstafel Droogte die minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vorig jaar instelde. In het eindrapport staan nu 46 aanbevelingen daarvoor.
09/01/2020
Brabant, Zeeland en Limburg slaan handen ineen voor prioritering infrastructuur
​Met een gedeelde visie op infrastructuur in Zuid-Nederland willen VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) samen met de betrokken provincies de bereikbaarheid van de regio versterken. De ondernemingsverenigingen bespraken deze gedeelde visie onlangs tijdens een overleg met gedeputeerden van de provincies Zeeland, Brabant én Limburg.
08/01/2020
Ondernemend Limburg: ‘Stop het doemdenken, we staan er sterk voor!’
Ondernemend Limburg bestempelt 2020 als het jaar van de extra versnelling. Dit betekent niet alleen een tandje erbij voor de ondernemers, maar ook voor de verschillende overheden. Deze overheden zorgen namelijk voor de randvoorwaarden. 'De Limburgse economie staat er in algemene zin goed voor, maar we zijn nooit klaar. De politiek staat aan de lat en daarover blijven we in gesprek', stelt Léon Faassen, voorzitter van Ondernemend Limburg.
06/01/2020
Limburgse Werkgevers Vereniging
Informatie en maatregelen voor ondernemers over het Coronavirus

 Meer nieuws...

Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
Berichten uit voorgaande jaren