U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  column

Skip Navigation Linkscolumn

                                                                                                   

 Columns

24/03/2020
Samen sterk
: "​De LWV werd in 1918 opgericht door pater Cassianus vanuit de behoefte om werkgevers te versterken en het ondernemersklimaat in Limburg te optimaliseren. Gedurende deze meer dan 100-jarige bestaansgeschiedenis heeft onze provincie meerdere crises gekend. Ook dit moment staan we aan het begin van een grote economische crisis als gevolg van het Covid19-virus. Laten wij als ondernemers, maar ook als hele maatschappij, alle krachten bundelen om zo goed mogelijk door"
23/03/2020
Hoe maak je van -19 een plus?
: "Aanvankelijk werd het nog onderschat. Het Corona virus (COVID -19) in China met beelden van afgesloten steden die vooral heel ver weg waren. We volgden de beelden en keken toe zonder in de gaten te hebben wat de gevolgen voor onze wereld hier zouden zijn. Ondertussen weten we wel beter. Het land is ontwricht, scholen dicht, horeca dicht, cultuur dicht. Thuiswerk waar mogelijk, sociale onthouding etc. etc. Wil je mensen qua gedrag in verandering krijgen, dan is het besef "
19/02/2020
Durf te kiezen of is dat verliezen?
: "​Te vaak zie je dat bedrijven op twee gedachten hinken, het gaat best nog goed maar je ziet ook dat het anders kan en moet. Tijden veranderen en je moet mee. Je krijgt dan van die sessies over strategie en keuzes maken en vooral het uitstellen daarvan. En vanuit onze Limburgse "jao jao" gedachte gaan we dan schoorvoetend mee en niet met passie en vol overtuiging. Je merkt dat dan ook in organisatie waar mensen in de zogenaamde "meestribbel" stand gaan. We zijn het "
22/01/2020
Houd iedereen vitaal
: "​Na de decemberfeesten zitten we nu volop in de januarikater, met goede voornemens om de beeldschermen opzij te leggen en meer te sporten. Ikzelf heb mij voorgenomen om minstens een keer per week samen met mijn vrouw een lange wandeling te maken in de fraaie Limburgse heuvels. Daar knap je mentaal én fysiek van op! Maar met goede voornemens alleen gaan we het niet redden in 2020. Steeds meer mensen, ook jonge mensen, hebben last van stress of raken burnt out."
22/01/2020
Old boys network
: "​Hij maakt zich groot en spreidt zijn armen: “vrouwen twijfelen te veel”. Zij gaat staan, schudt met haar hoofd: “vrouwen twijfelen helemaal niet te veel, we zijn gewoon te bescheiden”. Het debat is van start! Verschillen en gelijkenissen tussen mannen en vrouwen in de zakenwereld, een onderwerp dat dagelijks voorbij komt in de media. Tijdens het LWV-debat “Hoe krijg ik mijn zin!” gingen leden van de Limburgse Werkgevers Vereniging met elkaar in discussie over mannen en vrouwen in de zakenwereld. "
16/01/2020
Het is tijd voor werktijdverkorting
: "​Als de laatste crisis iets heeft aangetoond is het dat massaal vakmensen ontslaan een slecht idee is. Want als de situatie weer aantrekt zijn ze naar andere sectoren vertrokken en kunnen bedrijven van voren af moeten beginnen van werven en het opleiden van mensen. Niet voor niks dat de Tweede Kamer bij minister Koolmees aan heeft gedrongen op anticyclisch arbeidsmarktbeleid."
15/01/2020
Tegenslag kan ook een zegen zijn
: "​Op de een of andere manier proberen we altijd tegenslagen te voorkomen en ons c.q. ons bedrijf te behoeden voor falen. Toch komen ook uit de mislukkingen weer mooie uitvindingen (voorbeeld: het 3M memoblokje). In dit kader breng ik graag het verhaal van koning Yanaki, ergens in de jungle van Afrika. Regelmatig werd er een jacht georganiseerd waarbij zijn trouwe dienaar, Ombozi, altijd van de partij was. Toen de koning een poema zag die hij wilde schieten reikte Ombozi onmiddellijk "
14/01/2020
De filterbubbel
: "Een vriend vroeg me laatst om mee te lezen met zijn masterscriptie. Hij vroeg zich daarin af hoe online lezen de kwaliteit van onze leesvaardigheid beïnvloedt. Een boeiend onderwerp dat me aan het denken zette. Niet eens zozeer over onze leesvaardigheid, maar vooral over hoe het internet met behulp van onder andere cookies bepaalt wát we te lezen krijgen. De filterbubbel. En daarnaast over hoe oppervlakkig de informatie is die in die bubbel tot ons komt. Het oneliners-tijdperk."

 Meer columns...

Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
Columns uit voorgaande jaren