U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  column

Skip Navigation Linkscolumn

                                                                                                   

 Columns

23/05/2018
Balans tussen technologie en levensgeluk ?
: "​Termen als Blockchain, artificial intelligence, robotica, vlogen me om mijn oren. De "levenspil" die volgens de biomedische wetenschappers binnen 50 jaar het oneindig leven belooft, maakte me onrustig. De technologische exponentiële groei beïnvloedt de "maakbaarheid" van onze maatschappij zo snel dat ik me afvroeg wat dit betekent voor mijn kleinkinderen en welke rol ik hierin over 10 jaar speel. "
23/04/2018
Mobiliteit, vitaliteit en menselijk gedrag
: "​"De bereikbaarheid van Limburg is redelijk op orde. Op de weg blijven de files beperkt", aldus de website van onze Provincie. Dagelijks zie ik echter een lange rij (vracht)auto's zich verzamelen op onze slagader van Limburg: de A2 en dan heb ik het niet alleen over het stuk tussen Weert en Eindhoven. De fileproblematiek verplaatst zich ook langzaamaan steeds meer naar het zuiden van onze mooie Provincie."
23/02/2018
‘Vraag je als ondernemer af: wat draag ik nu echt bij?’
: "We staan als overheid, onderwijs, ondernemers en consumenten voor grote uitdagingen. Denk aan de energietransitie, het klimaat, de voedselvoorziening voor 10 miljard mensen, water en de verdeling tussen arm en rijk. Voor deze problemen is een krachtige gezamenlijke aanpak nodig. Ondernemen gaat hierdoor mijns inziens nog sterker naar maatschappelijk verantwoordelijkheid ondernemen (mvo). Het kan niet meer alleen over geld gaan en over aandeelhouders"
15/01/2018
Bent u voorbereid op de komst van de AVG?
: "Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Zowel op het gebied van HR (personeelsdossiers), marketing (contactpersonen) als bij IT-beveiliging is sprake van verwerking van persoonsgegevens. Ook een klantenbestand valt onder de definitie van een verzameling persoonsgegevens. Op 25 mei 2018 zal de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gaan."

 Meer columns...

Mei 2018
April 2018
Februari 2018
Januari 2018
Columns uit voorgaande jaren