U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  column

Skip Navigation Linkscolumn

                                                                                                   

 Columns

16/01/2020
Het is tijd voor werktijdverkorting
: "​Als de laatste crisis iets heeft aangetoond is het dat massaal vakmensen ontslaan een slecht idee is. Want als de situatie weer aantrekt zijn ze naar andere sectoren vertrokken en kunnen bedrijven van voren af moeten beginnen van werven en het opleiden van mensen. Niet voor niks dat de Tweede Kamer bij minister Koolmees aan heeft gedrongen op anticyclisch arbeidsmarktbeleid."
15/01/2020
Tegenslag kan ook een zegen zijn
: "​Op de een of andere manier proberen we altijd tegenslagen te voorkomen en ons c.q. ons bedrijf te behoeden voor falen. Toch komen ook uit de mislukkingen weer mooie uitvindingen (voorbeeld: het 3M memoblokje). In dit kader breng ik graag het verhaal van koning Yanaki, ergens in de jungle van Afrika. Regelmatig werd er een jacht georganiseerd waarbij zijn trouwe dienaar, Ombozi, altijd van de partij was. Toen de koning een poema zag die hij wilde schieten reikte Ombozi onmiddellijk "
14/01/2020
De filterbubbel
: "Een vriend vroeg me laatst om mee te lezen met zijn masterscriptie. Hij vroeg zich daarin af hoe online lezen de kwaliteit van onze leesvaardigheid beïnvloedt. Een boeiend onderwerp dat me aan het denken zette. Niet eens zozeer over onze leesvaardigheid, maar vooral over hoe het internet met behulp van onder andere cookies bepaalt wát we te lezen krijgen. De filterbubbel. En daarnaast over hoe oppervlakkig de informatie is die in die bubbel tot ons komt. Het oneliners-tijdperk."

 Meer columns...

Januari 2020
Columns uit voorgaande jaren