U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  column

Skip Navigation Linkscolumn

                                                                                                   

 Columns

20/02/2019
Het CO2-bos
: "​Afgelopen week hadden we een interessante meeting met ondernemers waarbij een van hen zich liet ontvallen dat hij ook met betrekking tot de duurzaamheidskwestie, CO²-reductie etc., door de bomen het bos niet meer zag. Vind je het gek? Wie ziet dat nog wel? Kennelijk vinden we allemaal dat we behoorlijk moeten ingrijpen om deze mooie wereld te behouden voor onze kinderen. Toch lijkt de verdeeldheid over hoe dit dan moet groter dan ooit. "
19/02/2019
Groei en duurzaamheid hand in hand!
: "Met de aanstaande fusie tussen de twee RSM organisaties in Nederland staat RSM op het punt een landelijke speler van formaat te worden op het gebied van accountancy, fiscale advisering en consulting. De verdere groei van onze organisaties leidt niet alleen maar tot een positief effect op de werkgelegenheid, maar zorgt onder andere ook voor uitdagingen op het vlak van duurzaamheid. Onze medewerkers reizen immers steeds meer, en hebben daardoor behoefte aan verschillende mobiliteitsoplossingen. "
13/02/2019
Pluk de dag!
: "Al van jongs af aan wist ik wat ik wilde: reizen, de wereld zien en andere culturen leren kennen. Als stage voor mijn toeristische opleiding vertrok ik als 18-jarige naar Florida om voor Marriott aan de slag te gaan. Daarna heb ik meerdere jaren in Curaçao, Brussel en Chicago gewerkt, als leidinggevende binnen de hotellerie. Mijn roots bleven echter lonken; mijn geboortestad Maastricht met het Vrijthof om gewoon weer eens heerlijk met oude vrienden live bij te kletsen. "
07/02/2019
Resultaat van de campagne ‘zo werkt het niet’
: "​Ondernemers mopperen graag en regelmatig op de politiek. Deze week was daar even minder reden toe. Jongeren tot 21 jaar met een bijbaan gaan namelijk onder de lage WW-premie vallen dankzij een amendement in de Tweede Kamer van de SGP. Een opsteker én een belangrijk doel van onze campagne www.zowerkthetniet.nl die we met 9 ondernemingsorganisaties sinds december voerden tegen enkele maatregelen uit de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) van minister Koolmees. "
23/01/2019
Het groenste kabinet ooit?
: "​Iedereen valt over elkaar heen als het gaat om het klimaatakkoord dat er eigenlijk helemaal niet is. Wat betekent dit voor u en voor mij? En, niet minder belangrijk: wat betekent dit voor onze portemonnee? Wat voor zin heeft het om koploper te willen zijn als klein kikkerlandje? De krantenkoppen schreeuwen om aandacht en ja, de polarisering dendert voort!"
21/01/2019
Groei en duurzaamheid hand in hand
: "Met de aanstaande fusie tussen de twee RSM organisaties in Nederland staat RSM op het punt een landelijke speler van formaat te worden op het gebied van accountancy, fiscale advisering en consulting. De verdere groei van onze organisaties leidt niet alleen maar tot een positief effect op de werkgelegenheid, maar zorgt onder andere ook voor uitdagingen op het vlak van duurzaamheid."
17/01/2019
Women's talk
: "Elise is in 2010 beëdigd als advocaat en sindsdien werkzaam in het arbeidsrecht. Na een aantal jaren in Amsterdam te hebben gewerkt is zij teruggekeerd naar haar roots in het zuiden van Nederland. Inmiddels woont zij alweer ruim drie jaar in Roermond. Zij werkt bij een groot landelijk advocatenkantoor dat onder meer is gevestigd in Eindhoven. Van daaruit bedient zij cliënten die door het hele land gevestigd zijn. Haar focus ligt echter duidelijk op Limburg en Brabant. "
14/01/2019
Smart Production 4.0 : “Oude wijn in nieuwe zakken”
: "​Vorige maand had ik de eer om een groep High Executives van een staalmagnaat uit China te mogen ontvangen om hen alles over Smart Production 4.0 te leren. Best spannend, want hun leerdoelstellingen lagen hoog en ik kijk op tegen de innovatiekracht van China: De snelheid waarmee tech campussen zich ontwikkelen, integratie van technologie-onderwijs in het bedrijfsleven, ondersteund door overduidelijke innovatiedoelstellingen die de regering transparant communiceert en faciliteert."

 Meer columns...

Februari 2019
Januari 2019
Columns uit voorgaande jaren