U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  column

Skip Navigation Linkscolumn

                                                                                                   

 Columns

26/09/2018
Het verschil maken
: "​Inez studeerde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Een voor de hand liggende keuze; gastvrijheid en zorgen voor anderen zit in haar DNA. Na een aantal jaren in leidinggevende posities in de hotellerie maakte zij de switch naar het trainerschap. "Mijn overtuiging was dat veel andere organisaties iets kunnen leren van de gastvrije attitude uit de hotellerie."
21/08/2018
​Wanneer besluit je als vrouw dat je jouw ambitie waar wilt maken?
: "Soms lijkt het net alsof vrouwen dat moment bewust kunnen en/of zouden moeten kunnen markeren. Alsof mannen op een bepaald moment besluiten: "Ja, ik wil hoger de loopbaanladder op?" Ook niet altijd. Vaak is er dus sprake van een organisch proces. Maar als dat dan waar is, dan is het wel weer opvallend dat mannen blijkbaar vloeiender omhoogklimmen en dat vrouwen daarentegen minder snel treden omhoog zetten. Ofwel: wat gebeurt er dan onderweg in het werkende leven van"
26/07/2018
Twijfelt u over aanstelling van een FG?
: "​Verschillende organisaties worstelen met de vraag of zij al dan niet een FG (Functionaris voor de Gegevensbescherming) moeten aanstellen. Dit kan zich toespitsen op de vraag of een organisatie de stap wil nemen om vrijwillig een FG aan te stellen, of op de vraag hoe het takenpakket van de FG zich intern verhoudt. Er kunnen een aantal redenen zijn om een FG aan te stellen, ook als je het als organisatie niet verplicht bent. "
19/07/2018
Herstructureren en financieren na Brexit
: "​Over de gevolgen van Brexit is al veel geschreven. De focus ligt met name op de economische gevolgen, zoals de beperkingen voor het vrije verkeer van goederen en personen. Denk bijvoorbeeld aan BTW-aspecten, meer administratieve vereisten aan transport van en naar het Verenigd Koninkrijk en de gevolgen voor de buitenlandse werknemers in The City. Daarnaast zijn er juridische aspecten, die voor juridische professionals en ondernemers invloed zullen"
18/07/2018
Bijspijkeren met collega-directeuren
: "Chantal kwam op het spoor van de LWV-opleiding 'Dialogical Leadership'. "Dit is een opleiding speciaal voor directeuren om hen beter te leren omgaan met complexe uitdagingen in het bedrijf," vertelt ze enthousiast. "Dit sloot precies bij mijn vraagstelling aan. De opleiding bestaat uit theorie (over dialoog, visies op leiderschap) maar vooral uit praktijk. We hebben pas een paar sessies achter de rug, maar ik zie de meerwaarde nu al in. "
25/06/2018
Groei en Ontwikkeling
: "​Groei en ontwikkeling. Als werkspecialist met roots in de agrarische sector, zijn we daar als geen ander vertrouwd mee. Groei en ontwikkeling is de kern waar het om draait. Planten en dieren worden gemonitord op lengte en omvang. Is het dier groot genoeg? Is het gewas lang genoeg? Klopt de ontwikkeling van plant en dier met de levensfase?"
25/06/2018
De waarde van vooruitgang
: "​Iedereen omarmt vooruitgang. Werken wordt makkelijker, gaat sneller en er worden minder fouten gemaakt. Vele voordelen dus. Tegelijkertijd is er de angst voor het verdwijnen van banen en het minderen van persoonlijk contact. Daarmee komt de vraag naar voren op welke manier en met welk doel innovatie wordt ingezet. Is het ter verhoging van winst door inkrimping van bijvoorbeeld personeel en daarmee menselijk contact? "
25/06/2018
Repareer het dak als de zon schijnt
: "​61% van de ondernemers zegt te willen innoveren maar doet het niet. Te weinig tijd, te weinig geld en niet weten hoe zijn veelgehoorde redenen. Is dat erg? De Limburgse economie groeit toch? Maar de groei van nu is niet de groei van de toekomst. "
29/05/2018
Hoe goed is uw data beveiligd?
: "Met het dichterbij komen van de magische datum 25 mei 2018, kregen wij als Stepco veel vragen van onze klanten of wij hen AVG compliant kunnen maken. Veel commerciële acties ten spijt moet ik ze vaak teleurstellen door te zeggen dat wij alles op het gebied van security en privacy doen om de kansen op datalekken te minimaliseren, maar dat de klant alleen zichzelf compliant kan maken. Wij zorgen voor de juiste certificaten, en de juiste interne procedures, maar hebben geen invloed op wat er in het bedrijf van onze klant gebeurt."
28/05/2018
Is alle ophef over de AVG terecht?
: "Een ondernemer kan geen blad openslaan of een website bezoeken zonder geattendeerd te worden op inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In hoeverre is deze ophef terecht?"
23/05/2018
Balans tussen technologie en levensgeluk ?
: "​Termen als Blockchain, artificial intelligence, robotica, vlogen me om mijn oren. De "levenspil" die volgens de biomedische wetenschappers binnen 50 jaar het oneindig leven belooft, maakte me onrustig. De technologische exponentiële groei beïnvloedt de "maakbaarheid" van onze maatschappij zo snel dat ik me afvroeg wat dit betekent voor mijn kleinkinderen en welke rol ik hierin over 10 jaar speel. "
23/04/2018
Mobiliteit, vitaliteit en menselijk gedrag
: "​"De bereikbaarheid van Limburg is redelijk op orde. Op de weg blijven de files beperkt", aldus de website van onze Provincie. Dagelijks zie ik echter een lange rij (vracht)auto's zich verzamelen op onze slagader van Limburg: de A2 en dan heb ik het niet alleen over het stuk tussen Weert en Eindhoven. De fileproblematiek verplaatst zich ook langzaamaan steeds meer naar het zuiden van onze mooie Provincie."
23/02/2018
‘Vraag je als ondernemer af: wat draag ik nu echt bij?’
: "We staan als overheid, onderwijs, ondernemers en consumenten voor grote uitdagingen. Denk aan de energietransitie, het klimaat, de voedselvoorziening voor 10 miljard mensen, water en de verdeling tussen arm en rijk. Voor deze problemen is een krachtige gezamenlijke aanpak nodig. Ondernemen gaat hierdoor mijns inziens nog sterker naar maatschappelijk verantwoordelijkheid ondernemen (mvo). Het kan niet meer alleen over geld gaan en over aandeelhouders"
15/01/2018
Bent u voorbereid op de komst van de AVG?
: "Iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens. Zowel op het gebied van HR (personeelsdossiers), marketing (contactpersonen) als bij IT-beveiliging is sprake van verwerking van persoonsgegevens. Ook een klantenbestand valt onder de definitie van een verzameling persoonsgegevens. Op 25 mei 2018 zal de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gaan."

 Meer columns...

September 2018
Augustus 2018
Juli 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Februari 2018
Januari 2018
Columns uit voorgaande jaren