U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

5b95afc4-7e1d-40bb-80c7-61d427ca1b7f
LWV AC Zuid-Limburg I
Datum
26-02-2019

Tijd
16:30 - 21:00 uur

Locatie
Sofa
Hoge Weerd 6
6229 AM  MAASTRICHT

Omschrijving

De rol van de Toezichthouder

Onze gast is Henk van Hoof. In de periode december 2011-maart 2014 was hij president commissaris van Licom NV, een van de grootste maatschappelijke organisaties die werk bood aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Parkstad. Aandeelhouders waren de Parkstad gemeenten in de persoon van een aantal wethouders. In oktober 2012 werd het faillissement van Licom aangevraagd. En dan komen alle betrokkenen pas echt in een rollercoaster terecht. De curatoren leggen een claim van 11,5 miljoen neer bij de aandeelhoudende gemeenten. De gemeenten betichten raad van commissarissen en bestuurder van onrechtmatig handelen en dagen heb voor de ondernemingskamer.

 

Wat zou jij hebben gedaan als toezichthouder? Wat gebeurde er in werkelijkheid? Wat waren de gevolgen?

 

Henk van Hoof in het kabinet Kok II  staatssecretaris van Defensie en in het laatste kabinet Balkenende staatssecretaris van Sociale Zaken. Daarna was hij van 2007 tot 2014 voorzitter van het College van Bestuur van LVO. De afgelopen jaren was hij voor de LWV aanjager  van het 100.000 banenplan in het kader van de Participatiewet. 

 

We starten de bijeenkomst eerst met een stukje theorie. Wat is het wettelijk kader met betrekking tot raden van toezicht en commissarissen? Frans en Saskia zullen dit onderdeel toelichten en belichten vanuit de persoonlijke kennis en ervaring als toezichthouder/commissaris en bestuurder van diverse organisatie.

 

Deze bijeenkomst is georganiseerd door Frans Crijns en Saskia van der Laak