U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

6622b08b-fc0b-4723-8633-4bf315b362ee
Bezoek Dutch Design Week
Datum
21-10-2019

Tijd
13:30 - 22:30 uur

Locatie

Opstapplaats bus:

Rabobank Zuid-Limburg West
Bergerweg 49 SittardOmschrijving

Bezoek Dutch Design Week in samenwerking met Cube Designmuseum
Eindhoven

Volop inspiratie met o.a. Goed Industrieel Ontwerp 2019, de designers Teresa van Dongen en Nienke Hoogvliet en de Australische onderzoeker Oron Catts.

 

Maandag 21 oktober bezoeken we samen met gedeputeerde Joost van den Akker en experts van het Cube Designmuseum de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. We brengen een bezoek aan het Klokgebouw op Strijp-S met verschillende expo’s waaronder die van Goed Industrieel Ontwerp 2019. Dit bezoek maakt onderdeel uit van het IMPACT!-programma (www.impactprogram.eu).

 

Dutch Design Week (DDW)

De DDW is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot hét internationale avant-garde  evenement voor designers en bedrijfsleven. Negen dagen lang de belangrijkste inspiratiebron voor hedendaagse designtrends maar ook vaak bijzondere oplossingen voor de grote wereldproblemen. Laat je inspireren door de vele innovaties, ideeën en creativiteit. Ontmoet de talenten van morgen en neem kennis van nieuwe concepten, materialen én…  zakelijke kansen. Kijk voor meer informatie op: www.ddw.nl

 

GIO en Oron Catts

Het Klokgebouw van Strijp-S is het kloppend hart van DDW met vier etages aan exposities, waaronder die van Goed Industrieel Ontwerp. Een erkenning die al 23 jaar wordt uitgereikt door een ervaren jury van experts aan ontwerpen die voldoen aan alle criteria. Alle inzendingen staan in  de expo en ’s avonds worden tijdens een feestelijke presentatie de winnaars bekend gemaakt. Na het bezoek aan de DDW volgt een diner bij Fifth (www.fifthnre.com) in de oude gashouder van Eindhoven. Dit gebouw is getransformeerd (hergebruik industrieel erfgoed) naar een eet-, drink-, dans- en feestgelegenheid. We maken kennis met de winnaars van de GIO’s ‘en luisteren naar de compacte lezingen van Teresa van Dongen (bacterien als lichtbron) en Nienke Hoogvliet (nieuwe natuurlijke materialen). Tenslotte is er een key note speech van Oron Catts.

Deelname

Er kunnen maximaal 45 mensen deelnemen aan deze tour. Deelnemers zijn leden van de LWV en/of leden van het IMPACT!-platform. Er geldt een eigen bijdrage van € 47,50 p.p (dinerkosten) voor LWV-leden en € 75,-- voor niet LWV-leden. De overige kosten worden gedragen door LWV en IMPACT!/Cube design museum.

Aanmelden kan rechtstreeks bij Loes Peelen/LWV via peelen@lwv.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam contactpersoon en aantal deelnemers.Programma

 

13:30 uur

Verzamelen bij de Rabobank Zuid-Limburg West in Sittard

14:00 uur

Vertrek vanuit Sittard naar Eindhoven
in de bus voorbeschouwing DDW

15:00 uur

Aankomst Klokgebouw met ontvangst en rondleiding langs GIO expositie

16:00 uur

Individuele rondgang expo

18:00 uur

Vertrek met bus naar Fifth.

18:15 uur

Aankomst Fifth en diner

19:30 uur

Einde diner en interactieve lezingen  

van Nienke Hoogvliet en Teresa van Dongen

20:30 uur

Break en kennismaking met
de GIO inzenders

21:00 uur

Lezing door key note speaker:     

designer/kunstenaar Oron Catts

21:30 uur

Einde lezing en weer terug naar Sittard

22:30 uur

Aankomst in Sittard