U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

f5ad5209-6045-4bb1-82b6-a8ab6dde1bd5
Businesskansen bij Heineken voor groene ondernemers
Datum
31-10-2017

Tijd
15:30 - 19:00 uur

Locatie

Heineken Nederland Supply
Burgemeester Smeetsweg 1
2382 PH  ZOETERWOUDEOmschrijving

In het project Groene Cirkels werkt HEINEKEN samen met overheden en kennisinstellingen aan een klimaatneutrale brouwerij en transportcorridor, een duurzame economie en een aangename leefomgeving. De ambities zijn groot en uitsluitend te realiseren in samenwerking met andere bedrijven. Dan immers kan investeren in een innovatieve duurzame technologie een sluitende business case worden.

De groene ambities van HEINEKEN worden door de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW van harte ondersteund. Ze sluiten naadloos aan op ons streven ondernemers bijeen te brengen om de ontwikkeling van circulaire business modellen te versnellen. Daarom organiseren we op 31 oktober een bijeenkomst over circulaire projecten bij HEINEKEN. We denken dat de Groene Cirkels voor jouw bedrijf interessant zijn, niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt, maar ook vanwege de toekomstige winstgevendheid. Je bedrijf is met zorg geselecteerd en we hopen dan ook dat je je agenda kunt vrijmaken.
Meer informatie over de Groene Cirkel-projecten vind je hier.

Inspirerende sprekers
Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, zal de bijeenkomst op
31 oktober openen. Daarna zal Jan Kempers, directeur Sustainable Development van Heineken Nederland, de Groene Cirkels toelichten. Esther de Haan begeleidt Groene Cirkel-teams en zal ingaan op enkele succesfactoren.

Behalve HEINEKEN heeft ook Schiphol grote groene ambities. Miriam Hoekstra, directeur Airport Operations Schiphol, zal dit toelichten aan de hand van een circulaire business case op de luchthaven. Het nieuwe, innovatieve product Ecorridors wordt tot slot gepresenteerd door Ton van Oostwaard en laat zien hoe je met plantmateriaal fijnstof uit de lucht kunt halen.

Matchmaking
Er is plaats voor 150 ondernemers in HEINEKENs Hooiberg in Zoeterwoude. Zij kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven voor één of enkele Groene Cirkels, maar ook eigen duurzaamheidsvraagstukken inbrengen. Tussen de presentaties van de sprekers door zal moderator Annemarie van Oorschot (VNO-NCW) via interactie met deelnemers een eerste aanzet geven tot matchmaking.

Aanmelden
Deelname is kosteloos. AANMELDEN
Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar groenegroeiers@vno-ncwwest.nl.
Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. Inschrijving geschiedt in volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.Programma

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Welkom door Hans de Boer

Jan Kempers, directeur Sustainable Development van Heineken Nederland, presenteert drie groene cirkelprojecten:
1. Transportcorridor Zoeterwoude – Rotterdamse haven
2. Water: opvang en zuivering
3. Biodiversiteit: natuur als partner

Vijf minuten pitch door Esther de Haan
Matchmaker en mediator bij de groene cirkelprojecten van Heineken

Interactie met de ondernemers in de zaal onder leiding van Annemarie van Oorschot, communicatiemanager Groene Groei van VNO-NCW

Miriam Hoekstra, directeur Airport Operations Schiphol en bestuurslid VNO-NCW Rotterdam, presenteert een circulaire business case van Schiphol en vertelt over de rol van de Rotterdamse ondernemers bij Heinekens transportcorridor.
Interactie met de ondernemers in de zaal onder leiding van Annemarie van Oorschot.

Vijf minuten pitch door Ton van Oostwaard
www.ecorridors.nl

Afsluiting door Annemarie van Oorschot

18.00 uur Bier en borrelhappen
19.00 uur Einde bijeenkomst