U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

50d66036-751a-4821-86d9-3333a25eefce
Bijeenkomst 'voorsorteren op verandering' | Platform Ketensamenwerking Zuid i.s.m. Lighthouse Club Limburg
Datum
13-09-2017

Tijd
16:30 - 21:30 uur

Locatie
ECI Cultuurfabriek
ECI 13
6041 MA  ROERMOND

Omschrijving

De bouwnijverheid speelt een sleutelrol in de grote uitdagingen waarvoor onze samenleving staat. De markt voor bouw & infra verandert. Klimaatverandering en uitputting van onze grondstoffen leiden ertoe dat we op een revolutionair andere wijze moeten denken over de inrichting van onze leefomgeving. De bouwnijverheid versterken en oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Met dat doel heeft het kabinet een taskforce van 10 leden onder leiding van Bernard Wientjes benoemd. Dit zijn de trekkers van een uniek samenwerkingsverband vanuit alle gelederen van de bouwsector, overheid, kennisinstellingen, markt en belangengroepen. Hiervoor is een ambitieus plan van aanpak opgesteld: De Bouwagenda.

                http://debouwagenda.h5mag.com/de_bouwagenda/cover

 

De Bouwagenda is hét nationaal innovatieprogramma voor de hele bouwnijverheid. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werken hierin samen aan zaken die ons en de toekomstige generaties allemaal aangaan: een toekomstbestendige infrastructuur, de vernieuwing en verduurzaming van huizen, kantoren en bedrijfspanden en de integratie van ICT- en datatoepassingen in de bouw.

 

Op woensdag 13 september a.s. willen we dieper op deze onderwerpen ingaan met als sprekers Bernard Wientjens en Hubert Mackus.Programma

16.30 uur

Ontvangst

 

17.00 uur

Opening door dagvoorzitter Toine van Casteren

 

17.10 uur

Inleiding Bernard Wientjes, kartrekker Bouwagenda: Snelweg naar Vernieuwing

17.45 uur

Inleiding Hubert Mackus, Gedeputeerde provincie Limburg, “voorsorteren op verandering in Limburg, bezien vanuit infrastructuur en smart mobility”

 

18.30 uur

Paneldiscussie met de sprekers en leden van het Platform Ketensamenwerking Bouw

 

19.00 uur

Walking dinner en netwerkgelegenheid bij Mr. Sammi

 

21.30 uur

Einde