U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

19110556-1ba8-4a12-8771-7033ebd736b9
Geannuleerd Voorlichtingsbijeenkomst over de Mededingingswet
Datum
09-04-2019

Tijd
15:30 - 18:30 uur

Locatie
Kasteel Daelenbroeck – Hampshire Classic
Kasteellaan 2
6075 EZ  HERKENBOSCH

Omschrijving

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld ACM: toezicht op concurrentie.
 
Deze bijeenkomst is interessant voor jou, bijvoorbeeld als je wilt samenwerken met andere ondernemers, of als je concurrentie van (lokale) overheden ervaart.

De regels van de Mededingingswet
Iedere ondernemer heeft te maken met de Mededingingswet. Maar het is best ingewikkeld om de mededingingsregels toe te passen op de eigen situatie. Wat mag nu wel of niet, en onder welke omstandigheden? Wij horen vaak dat ondernemers twijfelen over toepassing van de regels en daarom maar afzien van samenwerking met andere partijen, bang voor sancties wanneer zij de wet onverhoopt toch overtreden. Dat is niet de bedoeling van de wet, die juist moet zorgen voor gezonde marktwerking. Na deze bijeenkomst weet u waar u op moet letten als het om samenwerking met andere ondernemers of concurrentie met overheden gaat. 

Programma
Allereerst zal de ACM vertellen over haar werkwijze en wat wel en niet mag als ondernemers willen samenwerken. Daarna gaat de ACM in op de praktijk van adviesprijzen van leveranciers (verticale prijsbinding). Tenslotte vertelt de ACM over de regels waar overheden zich aan moeten houden wanneer zij met u concurreren (Wet Markt en Overheid). 

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Je kunt deze ook vooraf indienen. De ACM kan niet ingaan op specifieke casussen.Programma

15.30 uur  Inloop en registratie

16.00 uur  Opening door dagvoorzitter

16.05 uur  Introductie ACM en toelichting op de Mededingingswet door ACM              

                   Verticale prijsbinding

                   Wet markt en overheid

18.00 uur  Borrel

Deelname, kosten en aanmelden

VNO-NCW vraagt een toegangsprijs van € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon voor deelname aan deze bijeenkomst. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging (zie antwoordformulier) te ondertekenen.
 
U kunt zich door middel van bijgaand antwoordformulier opgeven voor deelname aan één van de bijeenkomsten. De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst.