U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

ae7ae86b-683c-4116-ba5c-2d3f0e28c6e8
Voorlichtingsbijeenkomst arbeidsomstandighedenwet
Datum
25-10-2017

Tijd
15:30 - 18:00 uur

Locatie
Kasteel Daelenbroeck – Hampshire Classic
Kasteellaan 2
6075 EZ  HERKENBOSCH

Omschrijving

Per 1 juli 2017 is de Arbeidsomstandighedenwet gewijzigd. Het doel van de wetswijziging is om de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij het vorm en inhoud geven van arbeidsomstandigheden in het bedrijf te versterken.

Werkgevers zijn wettelijk verplicht een basiscontract voor arbodienstverlening af te sluiten. Daarbij gaat het o.a. om het contracteren van deskundige ondersteuning. Een van die deskundigen is de bedrijfsarts. Deze krijgt, meer dan tot nu toe, een centrale positie bij de verzuimbegeleiding.

Ook wordt in het Arbeidsomstandighedenbesluit de second opinion geregeld. In welke gevallen kan een second opinion worden gevraagd? Is daarbij een vrije keuze uit bedrijfsartsen mogelijk? Is er een vrije toegang? En wat is het onderscheid met het deskundigenoordeel van het UWV?
 
De rol en positie van de preventiemedewerker staan in de Arbeidsomstandighedenwet, maar de aanstelling moet anders worden geregeld.
 
De Inspectie SZW zal bij haar inspecties toezien op naleving van de verplichting tot het sluiten van het basiscontract en de daaruit voortvloeiende verplichtingen. Er komen meer bevoegdheden voor het opleggen van een boete.
 
VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren in samenwerking met AWVN, OVAL en Inspectie SZW een vijftal regionale voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zal worden aangegeven waarop u moet letten bij het sluiten of aanpassen van het basiscontract, wat de gevolgen zijn van de second opinion en van de manier waarop de preventiemedewerker moet worden aangesteld en tenslotte wat de gevolgen van de wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet zijn voor handhaving en toezicht.

Mr. Andries Houtakkers van Boels Zanders zal de middag in Kasteel Daelenbroeck aan elkaar praten.

Wellicht is deze bijeenkomst interessant voor een collega. Stuur hem vooral door naar hem of haar.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via VNO-NCW. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 55,- te betalen via de link in het programma.Programma

Deelname aan deze bijeenkomst kost € 55,- Deze betaal je via de link in het programma.

Programma en aanmelden kan via deze link.

Je komt dan op de website van VNO-NCW terecht.