U bevindt zich hier:
Home  >  Actueel  >  bijeenkomsten

Skip Navigation Linksbijeenkomsten

                                                                                                   

 Agenda

3a8410a0-d7be-44d4-98ee-3066229e1ed1
LWV Women
Datum
26-10-2017

Tijd
12:00 - 14:00 uur

Locatie
Gemeente Roermond
Markt 31
6041 EM  ROERMOND

Omschrijving

Traditiegetrouw organiseert LWV-Women in het najaar haar “Topvrouw aan het woord”-bijeenkomst. Een lunchmeeting waar (intern)nationale toppers hun verhaal met ons delen. Dit jaar mogen we Annemarie Jorritsma, kwartiermaker van de stichting Topvrouwen, verwelkomen. De stichting heeft het doel om meer vrouwen in toezichthouderfuncties te plaatsen.

Annemarie Jorritsma is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor de VVD. In 1982 begon haar Haagse politieke loopbaan als Tweede Kamerlid, nadat zij eerder raadslid in Bolsward was. In het kabinet-Kok was zij minister van Verkeer en Waterstaat en in het kabinet-Kok II minister van Economische Zaken en vicepremier. Zij is tevens actief als bestuurder. Voor de stichting Topvrouwen is zij kwartiermaker.
Tijdens deze sessie zal Annemarie Jorritsma in een College Tour setting haar verhaal met ons delen.

LWV-Women, in 2012 gestart door Angely Waajen en Janou Martens, is inmiddels uitgegroeid tot een actieve club die zich inzet om de zichtbaarheid van topvrouwen en meer vrouwen in toezichthouderfuncties te promoten.
Tijdens deze bijeenkomst zullen we samen met de deelnemers ons 5-jarig bestaan vieren.

Angely is inmiddels actief als wethouder in Roermond, een gemeente met een unieke positie waar meer dan 50% van het college van bestuur vrouw is. Angely Waajen en Marianne Smitsmans-Burhenne, wethouder in Roermond, zullen een korte toelichting geven over het belang van vrouwen in besturen.Programma

12.00 uur
Ontvangst met lunch

12.30 uur
Opening en presentatie “Durf anders te besturen” door Angely Waajen en Marianne Smitsmans-Burhenne

12.50 uur
College Tour: Annemarie Jorritsma

13.50 uur
Afsluiting en proostmoment 5-jarig bestaan LWV-Women

14.00 uur
Einde