U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  innovatie

Skip Navigation Linksinnovatie

                                                                                                   

 Expertisecentrum kennis & innovatie

​Toegevoegde waarde van het expertisecentrum is het delen van kennis en het inspireren van elkaar op het gebied van Kennis en Innovatie. Voortdurend innoveren is van belang om aan zet te blijven in deze veranderende wereld. LWV zet zich in om leden te inspireren meer aan innovatie te doen. Onderstaande projecten kunnen hierbij behulpzaam zijn.

Voorzitter Archi Leenaers over het expertisecentrum

 

 


Opleiding Scenarioplanning
Succesvolle ondernemingen passen hun strategie en business modellen aan als marktomstandigheden wijzigen. Met scenarionplanning leer je snel in te spelen op veranderingen omdat je verschillende opties klaar hebt staan.  Bij uitstek geschikt om in te spelen op complexe crisissituaties die voortdurend wijzigen. Een online opleiding van 6 webinar bijeenkomsten.
Lees meer>>


Dialogical-Digital-Personal leadership
Blijven leren is belangrijk om bij te blijven en aangesloten te blijven in deze snel veranderende wereld. De LWV biedt een aantal unieke opleidingen speciaal voor ondernemers om bij te spijkeren op verschillende gebieden. Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap of om een andere manier van communiceren. Neem een kijkje in ons aanbod van opleidingen.
Lees meer>>


challenge.jpg

KVK businesschallenge/ LWV
Grote bedrijven voelen de urgentie om in een steeds sneller veranderende wereld veel meer snelheid te ontwikkelen in het realiseren van nieuwe oplossingen voor processen, producten en diensten. Jonge, flexibele en innovatieve bedrijven verrassen de markt regelmatig met nieuwe, en soms ontwrichtende, oplossingen.  LWV brengt de sterkten van corporate bedrijven en het disruptive/innovatief MKB samen om te leren van elkaar.
Lees meer>> 

CyberWeerbaarheid
Doel van het platform CyberWeerbaarheid is om Limburgse ondernemers bewuster te maken van de risico’s van cybercriminaliteit maar vooral om hen praktische handvatten te bieden om hun eigen bedrijf weerbaarder te maken. Op 1 februari vond de aftrap van dit platform plaats.
Lees meer>>

 

Automotive cluster Euregio
Doel van het cluster is om innovatie in de automotive te bevorderen door over de grenzen heen te kijken. De bedoeling is dat de bedrijven, die elkaar niet of nauwelijks kennen, met elkaar in contact komen en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de sector.
Lees meer>>

 

Informatie
Op deze pagina tref je informatie aan die mogelijk voor jou nuttig kan zijn op het gebied van Kennis en Innovatie. De links op deze pagina verwijzen door naar de website van het Ondernemersplein. De informatie is geplaatst door de KVK en overheidsinstanties. Lees meer>>

 Artificial Intelligence

​AI – de afkorting van Artificial Intelligence of in het Nederlands: kunstmatige intelligentie – gaat over een hele hoop deelgebieden van de informatica.

Onderstaand filmpje legt in 6 minuten uit wat AI is en hoe het werkt.

 

 

Heb je niet zoveel tijd, bekijk dan dit 2 minuten durende filmpje.

 

 Actueel

 Zuyd_VIGNET_vector.jpg

CareerServices Zuyd voor stagiair of student
Lees meer>>

In het nieuws:

15-8-2019 Kunstmatige Intelligentie.pdf

​​5-2-2019 Waarom je kaarten op ​​kunstmatige intelligentie zetten​

7-1-2019 Versnellingstafels: Ondernemers zetten een volgende stap


 

 

Interessante podcasts:

Waar blijft de waterstof? 15 jaar geleden waren velen overtuigd dat waterstof de schone brandstof van de toekomst zou worden. Waarom kwam die omwenteling nooit van de grond? Luister naar de podcast van Future Shock van VPRO Tegenlicht.

 


Artificial Intelligence

Hoe artificial intelligence onze levens gaat veranderen. Luister naar de Podcast van VNO-NCW​ ​

Einstein Telescope
Het heuvelland in Zuid-Limburg en de omringende Euregio zijn kandidaat voor de komst van de Einstein Telescope. En dat biedt een enorme kans voor het bedrijfsleven, vooral in de ontwikkeling en bouw van deze telescoop. Laat je inspireren en luister naar deze podcast​

De toekomst van technologie en innovatie, een kans of een bedreiging.
Een interessante podcast>>


'De platformeconomie; hoe laten we het werken' 
Een visie op een inclusieve aanpak met aandacht voor economische kansen én maatschappelijke vraagstukken. Een aanpak die nodig is rond vier sporen: investeringsklimaat; spelregels en toezicht; maatschappelijke impact en internationaal.

brochure_platformeconomie-nl.pdf

 Bestuur

Archi Leenaers, Anatech B.V.
Marion Fenijn, Zuyd Hogeschool
Ad van Ginneken, Kamer van Koophandel
Erik Joosten, Arion Group
Hub Martinussen, Innervate B.V.
Paul Rulkens, Agrippa Consulting International
Mieke Verhaegh, Trias B.V.
Thomas Grosfeld, VNO-NCW
Sonja Demandt, LWV

 Contactpersoon

Sonja Demandt Klein.jpgSonja Demandt
Kringsecretaris Zuid-Limburg
Directeur Parkmanagement BV
Beleidsveld: kennis en innovatie


06-53166550
demandt@lwv.nl