U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Kennis

Skip Navigation LinksInfrastructuur

                                                                                                   

 Expertisecentrum Infrastructuur en Ruimte

​Economische ontwikkelingen en bereikbaarheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goede bereikbaarheid van bedrijventerreinen en regio's is essentieel voor de economie. Daarvoor is een fijnmazig mobiliteitsnetwerk nodig waarin alle modaliteiten goed op elkaar zijn afgestemd. Een goede bereikbaarheid gecombineerd met een optimaal ruimtelijk beleid zijn een belangrijke pilaren voor de economische ontwikkeling in de regio. Doel van het expertisecentrum Infrastructuur en Ruimte is om de verbindingen tussen de verschillende key-spelers te leggen en samen op te trekken om zo optimale resultaten te bereiken voor de infrastructurele en ruimtelijke ontwikkeling van Limburg.

 

Via de weg
Projecten op gebied van infrastructuur lopen vaak langere tijd. Op het gebied van wegen in Limburg zijn we actief op de volgende projecten: de verbetering van de A67, upgrading N280, aanleg buitenring Parkstad en heel concreet en actueel de verbreding van de A2 Weert-Eindhoven en de verbreding Echt-Sittard.
Klik hier voor een overzicht van alle projecten.

 

Via spoor, water en lucht
Wij zijn voortdurend bezig  om verbeteringen  aan het spoor- en waterwegennetwerk te stimuleren, maar ook Maastricht Aachen airport staat op de agenda. Alleen multimodaal kan Limburg optimaal ontsloten blijven. Lopende projecten zijn  onder andere de Railagenda  met. de 3-landen trein, de Maaslijn, verbinding Venlo-Düsseldorf en de verbinding Weert-Hamont. 

 

Informatie
Op deze pagina tref je informatie aan die mogelijk voor jou nuttig kan zijn op het gebied van Infrastructuur en Ruimte. De links op deze pagina verwijzen door naar de website van het Ondernemersplein. De informatie is geplaatst door de KVK en overheidsinstanties. Lees meer>>

 

 

 In de lobby worden diverse kanalen en middelen ingezet. Een mooi voorbeeld hiervan is onderstaande filmpje dat gemaakt is in het kader van de lobby naar de Tweede Kamer voor verbetering van de A2 Weert-Eindhoven. In dit filmpje krijgt u meer te zien over het bereikbaarheidsprobleem op de A2 en de snel toepasbare aanpak, de smartlanes, als eigentijdse variant van de bekende spitsstrook. In december 2017 hebben wij een motie ingediend in Den Haag die inmiddels is aangenomen.

 

 

 

 Bestuur

Het bestuur van het expertisecentrum Infrastructuur en Ruimte bestaat uit:

Kees Kuijken, KLG Europe, voorzitter 
Inigo Beeker, VNO-NCW Brabant-Zeeland
Patrice van Bergen, Arriva Nederland B.V.
Jeroen Bol, Evofenedex 
Lennard van Damme, Provincie Limburg
Leon Gouverne, Grenspaal 12
Frits de Groot, VNO-NCW
Bob Joosten, Wessem Holding
Maurice Lambriex, Brightlands
Ed van de Meerendonk, TLN
Jos Roeven, Maastricht Aachen-Airport
Marc Smits, Smartwayz
Theo Stevens, Smart Logistics
 
Janou Martens, LWV

 Contactpersoon

janou-1.jpg
Janou Martens
Kringsecretaris Midden-Limburg
Beleidsveld Infrastructuur & Ruimte
LWV-Women

Telefoon: 0475-352608 / 06-10983284
martens@lwv.nl