U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Duurzaamheid

Skip Navigation Linksinformatieplicht

                                                                                                   

 Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor alle bedrijven die jaarlijks 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas (equivalent) verbruiken. Valt jouw bedrijf in die categorie? Dan moet je vóór die datum alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van RVO.

 

 


 

WATTJEMOETWETEN.NL
Om ondernemers beter te informeren over de Informatieplicht Energiebesparing lanceerde VNO-NCW/MKB-Nederland de campagne WATTjemoetweten.nl. De website WATTjemoetweten.nl is hét centrale startpunt voor ondernemers.

De bedoeling van de Informatieplicht Energiebesparing is dat MKB-bedrijven bewuster omgaan met energie. Net als alle inwoners kunnen zij hun steentje bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het mooie is, dat veel van die energiebesparende maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen. Je investeert dus op een kostenneutrale manier in een meer duurzame en zuinige bedrijfsvoering. Dat scheelt!

WATT nu?
Het belangrijkste is dat je je nu in deze thematiek verdiept, want 1 juli nadert snel! Voor een antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht, de aangesloten partnerorganisaties en heel veel informatie ga je naar: WATTjemoetweten.nl. Download hier de flyer. Of neem rechtstreeks contact op met RvO: T. (088) – 042 42 42infographic.jpg 

 

 

 Appeltje eitje?

Expert Martin Kloet is kartrekker van het project Voorlichting Informatieplicht Energiebesparing van VNO-NCW/MKB-Nederland. Hij vertelt hoe het werkt en wat er gebeurt als je te laat bent met aangeven. Lees meer>>
 

 Contactpersoon

Jasper.jpg
Jasper Heesakkers
Kringsecretaris Noord-Limburg
Beleidsveld Duurzaamheid

Telefoon: 0475-352620
heesakkers@lwv.nl