U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Duurzaamheid

Skip Navigation Linksduurzaamheid

                                                                                                   

 Expertisecentrum duurzaamheid

​Hoe maken we van Limburg de groenste provincie van Nederland? En wat is daarvoor nodig? Die vragen staan centraal binnen het expertisecentrum duurzaamheid van de LWV. Iedereen is er inmiddels van overtuigd dat er iets moet gebeuren aan de klimaatverandering. Top na top wordt belegd om dit thema steeds hoger op de agenda te krijgen. Werkgevers kunnen en mogen hierin niet achterblijven.


Etaleren van kennis dankzij koplopers

Limburg kent veel ondernemers die op een zeer effectieve manier een succes maken van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen zit voor een groot deel in houding en gedrag. Er zijn ontzettend veel succesverhalen te vertellen en dat worden er elke dag meer. Het expertisecentrum duurzaamheid zet zich in om leden te inspireren de vele kansen die duurzaamheid biedt voor hun onderneming en voor de wereld waarin zij actief zijn te grijpen.

 
duurzaam-vervolg.jpg

15 mei kick-off expertisecentrum duurzaamheid
Op 15 en 16 mei 2019 is MECC Maastricht het epicentrum van de Limburgse economie. Dan vindt namelijk 'Limburg Leads' plaats, dé ondernemersbeurs rond actuele thema's zoals circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, health en talent. Op 15 mei organiseren wij een op dit event een grote happening rondom duurzaamheid en zal Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, zorgen voor de officiële kick-off. Meer informatie hierover volgt.


 

Het uitputten van de wereld moet stoppen
Duurzaamheid is een breed begrip. In het kort komt het erop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. De wereld waarop we leven is immers niet onuitputtelijk en wanneer we onze planeet op een zorgvuldige manier willen doorgeven aan de nieuwe generatie dan moet het roer om.
Deze bedrijven maken de wereld beter via de 17 SDG's van de VN
 

 Inspiratie

Lees hier hoe Geelen Counterflow hun ecologische voetafdruk kleiner heeft gemaakt.


Sander Geelen, directeur Geelen Counterflow

 Bestuur

Gé Moonen, Moonen Packaging (voorzitter)

 Contactpersoon

Jasper.jpg
Jasper Heesakkers
Kringsecretaris Noord-Limburg
Beleidsveld Duurzaamheid

Telefoon: 0475-352620
heesakkers@lwv.nl