U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Duurzaamheid

Skip Navigation Linksduurzaamheid

                                                                                                   

 Expertisecentrum duurzaamheid

Hoe maken we van Limburg de groenste provincie van Nederland? En wat is daarvoor nodig? Die vragen staan centraal binnen het expertisecentrum duurzaamheid van de LWV. Iedereen is er inmiddels van overtuigd dat er iets moet gebeuren aan de klimaatverandering. Top na top wordt belegd om dit thema steeds hoger op de agenda te krijgen. Werkgevers kunnen en mogen hierin niet achterblijven. Uit onderzoek door de KvK blijkt dat ruim acht op de tien ondernemers (84%) belemmeringen ervaart bij duurzaam ondernemen. Een van de redenen is dat veel ondernemers hun businesscase niet rond krijgen. Duurzaam ondernemen levert de meeste ondernemers voor nu met name persoonlijke voldoening op.

Etaleren van kennis dankzij koplopers
Limburg kent ook veel ondernemers die op een zeer effectieve manier een succes maken van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen zit voor een groot deel in houding en gedrag. Er zijn veel succesverhalen te vertellen en dat worden er elke dag meer. Het expertisecentrum duurzaamheid zet zich in om leden te inspireren de vele kansen die duurzaamheid biedt voor hun onderneming en voor de wereld waarin zij actief zijn te grijpen.

 
duurzaam-vervolg.jpg

15 mei kick-off expertisecentrum duurzaamheid
Op 15 en 16 mei 2019 is MECC Maastricht het epicentrum van de Limburgse economie. Dan vindt namelijk 'Limburg Leads' plaats, dé ondernemersbeurs rond actuele thema's zoals circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, health en talent. Op 15 mei organiseren wij een op dit event een grote happening rondom duurzaamheid en zal Peter Terium ons meenemen in een duurzame wereld: van ideologie naar bittere noodzaak! Lees meer>>​


 

Het uitputten van de wereld moet stoppen
Duurzaamheid is een breed begrip. In het kort komt het erop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. De wereld waarop we leven is immers niet onuitputtelijk en wanneer we onze planeet op een zorgvuldige manier willen doorgeven aan de nieuwe generatie dan moet het roer om.
Deze bedrijven maken de wereld beter via de 17 SDG's van de VN
 

Informatie
Op deze pagina tref je informatie aan die mogelijk voor jou nuttig kan zijn op het gebied van Duurzaamheid. De links op deze pagina verwijzen door naar de website van het Ondernemersplein. De informatie is geplaatst door de KVK en overheidsinstanties. Lees meer>>

 

 

Voorzitter Gé Moonen over het expertisecentrum duurzaamheid:

 

 Informatieplicht

 Groene Groeiers

Ben jij ondernemer en wil je investeren in groene business cases van de nieuwe economie? In de ontwikkeling van circulaire processen bijvoorbeeld, energietransitie of duurzame grondstoffen? Sluit je dan aan bij het netwerk Groene Groeiers.

Groene Groeiers.PDF

Sluit je gratis aan>> 

Lees hier een voorbeeld van een geslaagde match tijdens een bijeenkomst in het MECC:
Minder vliegen? Chemelotzoekt duurzame oplossingen>>


Op 6 november vindt een bijeenkomst plaats in Drachten. Philips vraagt om oplossingen voor een duurzame uitdaging:

uitnodiging Groene Groeiersbijeenkomst 6 november 2019 Drachten.pdf 

 Bestuur

Gé Moonen, Moonen Packaging (voorzitter)
Jo Cox, Smurfit Kappa Recycled Paper East
Gert-Jan de Geus, OCI Nitrogen B.V.
Marjon Heutmekers, Olijfgroen
Peter Mertens, Driven by Values
Claudia Reiner, Caris & Reiner
Rob Stevens, WEPA Nederland B.V.
Willem-Henk Streekstra, VNO-NCW

 Contactpersoon

Jasper.jpg
Jasper Heesakkers
Kringsecretaris Noord-Limburg
Beleidsveld Duurzaamheid

Telefoon: 0475-352620
heesakkers@lwv.nl