U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Vertegenwoordigt  >  Duurzaamheid

Skip Navigation Linksduurzaamheid

                                                                                                   

 Expertisecentrum duurzaamheid

Hoe maken we van Limburg de groenste provincie van Nederland? En wat is daarvoor nodig? Die vragen staan centraal binnen het expertisecentrum duurzaamheid van de LWV. Iedereen is er inmiddels van overtuigd dat er iets moet gebeuren aan de klimaatverandering. Top na top wordt belegd om dit thema steeds hoger op de agenda te krijgen. Werkgevers kunnen en mogen hierin niet achterblijven. Uit onderzoek door de KvK blijkt dat ruim acht op de tien ondernemers (84%) belemmeringen ervaart bij duurzaam ondernemen. Een van de redenen is dat veel ondernemers hun businesscase niet rond krijgen. Duurzaam ondernemen levert de meeste ondernemers voor nu met name persoonlijke voldoening op.

Etaleren van kennis dankzij koplopers
Limburg kent ook veel ondernemers die op een zeer effectieve manier een succes maken van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen zit voor een groot deel in houding en gedrag. Er zijn veel succesverhalen te vertellen en dat worden er elke dag meer. Het expertisecentrum duurzaamheid zet zich in om leden te inspireren de vele kansen die duurzaamheid biedt voor hun onderneming en voor de wereld waarin zij actief zijn te grijpen.

 

Het uitputten van de wereld moet stoppen
Duurzaamheid is een breed begrip. In het kort komt het erop neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn. De wereld waarop we leven is immers niet onuitputtelijk en wanneer we onze planeet op een zorgvuldige manier willen doorgeven aan de nieuwe generatie dan moet het roer om.
Deze bedrijven maken de wereld beter via de 17 SDG's van de VN
 

Informatie
Op deze pagina tref je informatie aan die mogelijk voor jou nuttig kan zijn op het gebied van Duurzaamheid. De links op deze pagina verwijzen door naar de website van het Ondernemersplein. De informatie is geplaatst door de KVK en overheidsinstanties. Lees meer>>

 

 

Voorzitter Gé Moonen over het expertisecentrum duurzaamheid:

 

 Informatieplicht

 Duurzaam én rendabel

Wie wil dat nu niet?

Het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers bestaat uit ondernemers die willen investeren in de ontwikkeling van een circulaire economie en energietransitie. In de besloten community vinden ondernemers uit verschillende sectoren elkaar op duurzame uitdagingen; van scale up, familiebedrijf tot multinational. De samenwerking leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn.

Groene Groeiers.PDF

Sluit je gratis aan>> 

Lees hier een voorbeeld van een geslaagde match tijdens een bijeenkomst in het MECC:
Minder vliegen? Chemelotzoekt duurzame oplossingen>>


Heb jij de oplossing voor het stikstofprobleem?
Uitnodiging stikstofbijeenkomst.pdf 

Innovaties gezocht

Gelukkig is het innovatieve vermogen van ondernemers groot. Hoe mooi zou het zijn als we de lockdown-periode benutten om te inventariseren welke concrete oplossingen het Nederlandse bedrijfsleven heeft voor het terugdringen van de stikstofuitstoot en -depositie?

 Bestuur

Gé Moonen, Moonen Packaging (voorzitter)
Jo Cox, Smurfit Kappa Recycled Paper East
Gert-Jan de Geus, OCI Nitrogen B.V.
Marjon Heutmekers, Olijfgroen
Peter Mertens, Driven by Values
Claudia Reiner, Caris & Reiner
Rob Stevens, WEPA Nederland B.V.
Willem-Henk Streekstra, VNO-NCW

 Contactpersoon

Sonja Demandt Klein.jpgSonja Demandt
Duurzaamheid & Innovatie
Directeur Parkmanagement BV


06-53166550
demandt@lwv.nl