U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Versterkt  >  Women

Skip Navigation LinksLWV-women

                                                                                                   

 LWV-Women

Doelstelling van LWV-Women is om topvrouwen met elkaar te verbinden. Vrouwelijke LWV-leden komen 3x per jaar samen middels een lunch of een ontbijt bijeenkomst waar kennis- en ervaringsuitwisseling centraal staan. Meer vrouwen in topfuncties en de zichtbaarheid van topvrouwen zijn 2 thema's waar LWV-Women zich actief voor inzet. Wij werken tevens samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden. 

Jaarprogramma 2018/2019
WanneerTijdOnderwerpLocatie
Woensdag 18 april 2018​12:00-14:00 uur​Onderhandelen en speechen als ObamaRoermond
​Dinsdag 12 juni 2018​8:00-10:00 uur​Creatief Schrijven​Roermond
​Dinsdag 27 november 201811.00-13.00 uur​​Topvrouw aan het woord: Aukje Kuypers, Zakenvrouw van Nederland 2018​Roermond
​Dinsdag 22 januari 2019​15.45-18.30 uur​Start opleiding: onderhandelen​Roermond
​Woensdag 13 maart 2019​8.00-10.00 uurTraining intervisie met Paul Rulkens​​Roermond
​Woensdag 28 augustus 201912.00-14.00 uur​​sociale media en ethiek met Emiel Jans​Roermond
​Woensdag 6 november 201912.00-14.00 uur​Lagerhuis debat: mannen en vrouwen in de zakenwereld verbinden ​Roermond

 

Mastermindgroepen
De LWV-Women Mastermindgroepen hebben als doel om groei te stimuleren en kennis en ervaring uit te wisselen. De groepen bestaan uit 8 tot 12 personen en komen 6x per jaar bij elkaar. Persoonlijke en zakelijke vraagstukken worden tijdens deze bijeenkomsten besproken.


Zichtbaarheid van topvrouwen
Vrouwen in de media:
Wij vinden het van belang dat topvrouwen zichtbaar zijn en dat er ook voldoende rolmodellen zijn voor jong talent. We zijn daarom gestart met een vrouwen in de media lijst, vrouwen die graag hun stem willen laten horen kunnen zich hiervoor aanmelden. De lijst delen wij regelmatig met provinciale en landelijke media. Wij vernemen graag over welk onderwerp de media jou mag contacteren. Je kan dit doorgeven aan Janou Martens.

Women's Talk:
Met Women's Talk geven we een podium aan topvrouwen, met de doelstelling om elkaar te inspireren en motiveren. 1x per maand staat een van onze leden extra in de schijnwerpers en zet LWV haar communicatiekanalen in om deze topvrouw extra onder de aandacht te brengen.  In de rechterkolom zijn de Women's Talk weergegeven. Wil jij ook in onze Women's talk? Aanmelden kan via Janou Martens.


Vrouwen in topfuncties
Nederland scoort slecht als het gaat om vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat er genoeg vrouwelijk talent is en organiseren dan ook verschillende activiteiten om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. In samenwerking met FAM! hebben wij o.a. verschillende masterclasses georganiseerd m.b.t. toezichthouden. Daarnaast krijgen wij regelmatig vragen of wij dames kennen die actief willen worden/zijn in besturen. Spreekt dit je aan of ken je iemand die dit wil, neem dan contact op met Janou Martens. Wellicht kunnen wij helpen in je zichtbaarheid.

Opleiding onderhandelen
Als ondernemer of leidinggevende is onderhandelen een zeer belangrijke vaardigheid. In april verzorgde Ilona Eichhorn voor de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) een geslaagde lunchlezing, die de deelnemers de belangrijkste handvaten meegaf om succesvol te onderhandelen. De lezing inspireerde de deelnemers en zij zouden graag meer leren over het effectief onderhandelen. De LWV geeft dit vorm door 5 inspirerende sessie te organiseren over onderhandelen. De volgende thema's staan in deze opleiding centraal:
- Strategische argumentkeuze
- Non-verbale presentatie
- De communicatiekameleon
- Rattenvangen
- De Harvard Negotiation Method

De opleiding zal op dinsdag plaatsvinden van 15:45 tot 18:30.
De data zijn als volgt: 22-29 januari 2019 5-12-19 februari 2019
Locatie: Business center de Roerpoort in Roermond.

Lees meer>>  Opleiding strategisch en effectief onderhandelen.pdf


Algemeen Bestuur LWV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni 2018 is Cock Aquarius namens LWV-Women benoemd tot algemeen bestuurslid van de LWV. Cock is naast haar verschillende toezichthouderfuncties al jaren actief als bestuurslid van LWV-Women. Met deze benoeming laat de LWV zien dat zij zich actief inzet voor het belang van topvrouwen.
Cock Aquarius.jpg

 

 Topvrouwen Limburg

Conny Vluggen Topvrouw van Limburg 2018

​​Conny Vluggen, managing director van Koma KTI BV, is gekozen als Topvrouw Limburg 2018. Conny is een topvrouw die weet wat ze wil. Ze kan snel een analyse maken van de situatie en weet er dan voor te zorgen dat een bedrijf gaat floreren.

topvrouw.png

Lees meer>>

 Database

Al actief als toezichthouder?

Topvrouwen.nl is opgericht door Jet Bussemaker (toenmalig minister) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). De doelstelling van Topvrouwen.nl is het zichtbaar maken van vrouwelijk talent in Nederland voor bestuursfuncties. Wanneer jij actief bent als toezichthouder raden wij je aan om je aan te melden in deze database.

Lees meer>>

vrouw.jpg 

 Contactpersoon

janou-1.jpg
Janou Martens
Kringsecretaris Midden-Limburg
Beleidsveld Infrastructuur & Ruimte
LWV-Women

Telefoon: 0475-352608 / 06-10983284
martens@lwv.nl