U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Versterkt  >  Women

Skip Navigation LinksLWV-women

                                                                                                   

 LWV-Women

Doelstelling van LWV-Women is om topvrouwen met elkaar te verbinden. Vrouwelijke LWV-leden komen 3x per jaar samen middels een lunch of een ontbijt bijeenkomst waar kennis- en ervaringsuitwisseling centraal staan. Meer vrouwen in topfuncties en de zichtbaarheid van topvrouwen zijn 2 thema's waar LWV-Women zich actief voor inzet. Wij werken tevens samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden. 

Mastermindgroepen
De LWV-Women Mastermindgroepen hebben als doel om groei te stimuleren en kennis en ervaring uit te wisselen. De groepen bestaan uit 8 tot 12 personen en komen 6x per jaar bij elkaar. Persoonlijke en zakelijke vraagstukken worden tijdens deze bijeenkomsten besproken.

Foto lwv women.jpg

HKH Maxima ontmoet LWV Women

Tijdens de bijeenkomst 'Guts & Glory!' onderdeel van de Week van de Ondernemer op 14 april in het Beatrixtheater in Utrecht waren ook de LWV vrouwen vertegenwoordigd samen met topvrouw Hare Koninklijke Hoogheid Maxima. Lees meer>> 

Vrouwen in de media
LWV Women heeft het doel om topvrouwen met elkaar in contact te brengen, daarnaast willen wij ook vrouwen een stem geven in de media. Wij vinden het van belang dat topvrouwen zichtbaar zijn en dat er ook voldoende rolmodellen zijn voor jong talent. In 2016 zijn we gestart met een vrouwen in de media lijst, vrouwen die graag hun stem willen laten horen kunnen zich hiervoor aanmelden. De lijst delen wij regelmatig met provinciale en landelijke media. Wij vernemen graag over welk onderwerp de media jou mag contacteren. Je kan dit doorgeven via martens@lwv.nl

Vrouwen in topfuncties
Nederland scoort slecht als het gaat om vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat er genoeg vrouwelijk talent is en organiseren dan ook verschillende activiteiten om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. In samenwerking met FAM! hebben wij een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De LWV krijgt regelmatig vragen of wij dames kennen die actief willen worden in besturen. Spreekt dit je aan of ken je iemand die dit wil, neem dan contact op met Janou Martens. Wellicht kunnen wij helpen in je zichtbaarheid.

Unieke vrouwen netwerkreis naar IJsland
IJsland staat op de eerste plaats in de wereldranglijst als het gaat om gender gelijkheid (the Global Gender Gap Report). Dit betekent dat IJsland het beter doet dan Nederland. Tijdens deze reis in januari 2018 gaan we gezamenlijk bekijken wat we kunnen leren van de IJslandse aanpak rondom het thema diversiteit. Lees meer in dit programma:Reis Women IJSLAND 2018.pdf


Jaarprogramma 2017

WanneerTijdOnderwerpLocatie
Woensdag 29 maart8:00-10:00 uur

Personal Branding
Verslag en foto's

Brightlands Chemelot Campus
Maandag 15 mei16.30-19:00 uur

Vrouwelijke Toezichthouders
Verslag en foto's

Roermond
Donderdag 26 oktober12:00-14:00 uurTopvrouw aan het woord: Annemarie JorritsmaNog te bepalen

 

 Contactpersoon

Janou.jpg
Janou Martens
Kringsecretaris Noord-Limburg
Beleidsveld Duurzaamheid
LWV-Women

Telefoon: 0475-352620
martens@lwv.nl

 Blogs en whitepapers

Ans Christophe, bestuurder bij CITAVERDE en actief in de LWV Women Advisory Board heeft een white paper geschreven over hoe je toezichthouder kan worden en wat voor haar belangrijke leerpunten zijn geweest.

White paper toezichthouden juli 2017.pdf

 

Bekijk hier de blog van Caroline van Reenen, voorzitter van het VNO-NCW vrouwennetwerk, over Diversiteit in management en bestuur blijft een issue.

 Database

Topvrouwen.nl is opgericht door Jet Bussemaker (toenmalig minister) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). De doelstelling van Topvrouwen.nl is het zichtbaar maken van vrouwelijk talent in Nederland voor bestuursfuncties.

Lees meer>>

vrouw.jpg 

 Zakenvrouw Limburg

Christianne Rijcken zakenvrouw van Limburg 2017

​​Cristianne Rijcken, Founder and CSO van Cristal Therapeutics uit Maastricht, heeft op 22 juni 2017 de award voor 'Zakenvrouw Limburg 2017' gewonnen.   

Lees meer>>