U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Versterkt  >  Women

Skip Navigation LinksLWV-women

                                                                                                   

 LWV-Women

Doelstelling van LWV-Women is om topvrouwen met elkaar te verbinden. Vrouwelijke LWV-leden komen 3x per jaar samen middels een lunch of een ontbijt bijeenkomst waar kennis- en ervaringsuitwisseling centraal staan. Meer vrouwen in topfuncties en de zichtbaarheid van topvrouwen zijn 2 thema's waar LWV-Women zich actief voor inzet. Wij werken tevens samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden. 

5 jaar LWV Women
LWV Women is in 2012 gestart vanuit de vraag van de vrouwelijke LWV leden,  in 2012 was 6% van het ledenbestand van de LWV vrouw, inmiddels telt LWV Women 200 leden en betreft dit 15% van het LWV ledenbestand. De LWV zet zich actief in om de zichtbaarheid van topvrouwen te verbeteren en om meer vrouwen aan de top te krijgen.  Wij danken alle leden voor de mooie eerste jaren en zullen ons ook de komende jaren weer actief blijven inzetten om topvrouwen te verbinden, versterken en vertegenwoordigen.
Klik hier voor de foto's>>

 

women 5 jaar-web.jpg 

Mastermindgroepen
De LWV-Women Mastermindgroepen hebben als doel om groei te stimuleren en kennis en ervaring uit te wisselen. De groepen bestaan uit 8 tot 12 personen en komen 6x per jaar bij elkaar. Persoonlijke en zakelijke vraagstukken worden tijdens deze bijeenkomsten besproken.


Vrouwen in de media

LWV Women heeft het doel om topvrouwen met elkaar in contact te brengen, daarnaast willen wij ook vrouwen een stem geven in de media. Wij vinden het van belang dat topvrouwen zichtbaar zijn en dat er ook voldoende rolmodellen zijn voor jong talent. In 2016 zijn we gestart met een vrouwen in de media lijst, vrouwen die graag hun stem willen laten horen kunnen zich hiervoor aanmelden. De lijst delen wij regelmatig met provinciale en landelijke media. Wij vernemen graag over welk onderwerp de media jou mag contacteren. Je kan dit doorgeven via martens@lwv.nl


Vrouwen in topfuncties

Nederland scoort slecht als het gaat om vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat er genoeg vrouwelijk talent is en organiseren dan ook verschillende activiteiten om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. In samenwerking met FAM! hebben wij een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De LWV krijgt regelmatig vragen of wij dames kennen die actief willen worden in besturen. Spreekt dit je aan of ken je iemand die dit wil, neem dan contact op met Janou Martens. Wellicht kunnen wij helpen in je zichtbaarheid.

Algemeen Bestuur LWV
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni is Cock Aquarius namens LWV-Women benoemd tot algemeen bestuurslid van de LWV. Cock is naast haar verschillende toezichthouderfuncties al jaren actief als bestuurslid van LWV-Women. Met deze benoeming laat de LWV zien dat zij zich actief inzet voor het belang van topvrouwen.
Cock Aquarius.jpg

Jaarprogramma 2017 / 2018

WanneerTijdOnderwerpLocatie
Donderdag 26 oktober 201712:00-14:00 uur

Topvrouw aan het woord: Annemarie Jorritsma
Verslag en foto's

Roermond
Woensdag 18 april 2018​12:00-14:00 uur​Onderhandelen en speechen als ObamaRoermond
​Dinsdag 12 juni 2018​8:00-10:00 uur​Creatief Schrijven​Nog te bepalen
​Dinsdag 23 oktober 201812.00-14.00 uur​​Nog te bepalen

 

 Contactpersoon

janou-1.jpg
Janou Martens
Kringsecretaris Midden-Limburg
Beleidsveld Infrastructuur & Ruimte
LWV-Women

Telefoon: 0475-352608 / 06-10983284
martens@lwv.nl

 Topvrouwen Limburg

Conny Vluggen Topvrouw van Limburg 2018

​​Conny Vluggen, managing director van Koma KTI BV, is gekozen als Topvrouw Limburg 2018. Conny is een topvrouw die weet wat ze wil. Ze kan snel een analyse maken van de situatie en weet er dan voor te zorgen dat een bedrijf gaat floreren.

topvrouw.png

Lees meer>>

 Blogs en whitepapers

LWV Women zet zich actief in voor de zichtbaarheid van topvrouwen.  Met Women's Talk geven we het podium aan topvrouwen met de doelstelling om elkaar te inspireren en motiveren. Bekijk hier het verhaal van Naomi Lonwijk over zichtbaarheid van Topvrouwen
 
Janou Martens, secretaris van LWV-Women heeft een opiniestuk geschreven over het belang van zakelijke vrouwelijke rolmodellen, de rol van media en het “mannelijke spel” in de zakenwereld.

18-01-03 Meer zakelijke rolmodellen voor vrouwen.pdf

18-01-03 Limburger reactie Women.jpg
 

Bekijk hier de voorgaande white papers van Ans Christophe, bestuurder bij Citaverde en Angely Waajen. 

White paper toezichthouden juli 2017.pdf

 18-01 Womens talk met wethouder Waajen dames in de politiek.pdf

 Database

Topvrouwen.nl is opgericht door Jet Bussemaker (toenmalig minister) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). De doelstelling van Topvrouwen.nl is het zichtbaar maken van vrouwelijk talent in Nederland voor bestuursfuncties.

Lees meer>>

vrouw.jpg