U bevindt zich hier:
Home  >  Activiteiten  >  Versterkt  >  Women

Skip Navigation LinksLWV-women

                                                                                                   

 LWV-Women

Doelstelling van LWV-Women is om topvrouwen met elkaar te verbinden Meer vrouwen in topfuncties en de zichtbaarheid van topvrouwen zijn 2 thema's die centraal staan. Wij werken tevens samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden. De vrouwelijke LWV-leden komen 3x per jaar samen middels een lunch of een ontbijt bijeenkomst waar kennis- en ervaringsuitwisseling centraal staan.

Jaarprogramma
WanneerTijdOnderwerpLocatie
​Maandag 27 januari 202015.30-18.00 uur​​Meet the president met Edith Schippers​LWV in Roermond
​Woensdag 29 april 2020​12.00-14.00 uur​Ikigai door Josette Dijkhuizen​Roermond
​Woensdag 7 oktober 2020​12.00-14.00 uurConflicthantering door Patricia Daemen​Roermond

 

Opleiding Krachtig Presenteren
Een sterke boodschap komt pas over met een sterke, krachtige presentatie.
In 1,5 dag gaan we via de opleiding krachtig presenteren verschillende aspecten behandelen zodat jouw boodschap helder, duidelijk en sterk overkomt.
Opleiding krachtig presenteren.pdf

Mastermindgroepen
De LWV-Women Mastermindgroepen hebben als doel om groei te stimuleren en kennis en ervaring uit te wisselen. De groepen bestaan uit 8 tot 12 personen en komen 6x per jaar bij elkaar. Persoonlijke en zakelijke vraagstukken worden tijdens deze bijeenkomsten besproken.


Zichtbaarheid van topvrouwen
Vrouwen in de media:
Wij vinden het van belang dat topvrouwen zichtbaar zijn en dat er ook voldoende rolmodellen zijn voor jong talent. We zijn daarom gestart met een vrouwen in de media lijst, vrouwen die graag hun stem willen laten horen kunnen zich hiervoor aanmelden. De lijst delen wij regelmatig met provinciale en landelijke media. Wij vernemen graag over welk onderwerp de media jou mag contacteren. Je kan dit doorgeven aan Janou Martens.

Women's Talk:
Met Women's Talk geven we een podium aan topvrouwen, met de doelstelling om elkaar te inspireren en motiveren. 1x per maand staat een van onze leden extra in de schijnwerpers en zet LWV haar communicatiekanalen in om deze topvrouw extra onder de aandacht te brengen.  In de rechterkolom zijn de Women's Talk weergegeven. Wil jij ook in onze Women's talk? Aanmelden kan via Janou Martens.


Vrouwen in topfuncties
Nederland scoort slecht als het gaat om vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat er genoeg vrouwelijk talent is en organiseren dan ook verschillende activiteiten om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. In samenwerking met FAM! hebben wij o.a. verschillende masterclasses georganiseerd m.b.t. toezichthouden. Daarnaast krijgen wij regelmatig vragen of wij dames kennen die actief willen worden/zijn in besturen. Spreekt dit je aan of ken je iemand die dit wil, neem dan contact op met Janou Martens. Wellicht kunnen wij helpen in je zichtbaarheid.

Algemeen Bestuur LWV
Cock Aquarius is namens LWV-Women lid van het algemeen bestuurs van de LWV. Cock is naast haar verschillende toezichthouderfuncties al jaren actief als bestuurslid van LWV-Women. Met deze benoeming laat de LWV zien dat zij zich actief inzet voor het belang van topvrouwen.
Cock Aquarius.jpg

 

 Women's Talk

Column Old boys network van Janou Martens

 

Daniëlle schaepkens wil graag de "olie in de motor" van een organisatie zijn. Daarom startte ze haar eigen bedrijf als virtual assistant/adviseur. De les die ze haar kinderen meegeeft en haar uitdagingen in deze Women's talk.

Woman's Talk met Danielle Schaepkens.pdf

 
Women's Talk met Lisette van de Sandt Positiviteit werkt aanstekelijk.pdf

Women's Talk met Biba Waltje.pdf

Women's Talk met Elise Heyman.pdf
Women's Talk met Chantal Hees, durf te dromen.pdf

 Database

Al actief als toezichthouder?

Topvrouwen.nl is opgericht door Jet Bussemaker (toenmalig minister) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW). De doelstelling van Topvrouwen.nl is het zichtbaar maken van vrouwelijk talent in Nederland voor bestuursfuncties. Wanneer jij actief bent als toezichthouder raden wij je aan om je aan te melden in deze database.

Lees meer>>

vrouw.jpg 

 Contactpersoon

Aagje nieuw.jpgAagje Wevers
Kennis & Ondernemerschap
LWV-Women

Telefoon: 06-19997033
wevers@lwv.nl